Željko Obradović
EFE/ Enric Fontcuberta
Željko Obradović, Foto: EFE/ Enric Fontcuberta

Košarkaši Makabija savladali su Fenerbahče u meču 24. kola Evrolige rezultatom 78:77. Izraelski tim slavio je u Istanbulu posle veoma uzbudljive završnice. Ekipa Željka Obradovića je tako pretrpela 13. poraz u elitnom takmičenju.

Fener je za nijansu bolje otvorio utakmicu i posle uvodnih 10 minuta imao tri poena prednosti. Ipak, ekipa Janisa Sferopulosa nije dozvoljavala domaćem timu da stigne do značajnije prednosti, a već je do kraja prvog poluvremena Makabi stekao minimalnu prednost - 41:40.

U drugom poluvremenu viđen je potpuni egal, a meč je obeležila neizvesna završnica. Meč je rešen dve i po sekunde pre kraja, Kolojaro je izveo aut, a Otelo Hanter je uhvatio loptu ispod koša i lako postigao odlučujići koš, a Malkolm Tomas nije ni odregaovao u odbrani, odnosno nije skočio.

Jan Veseli je u završnici meča napravio petu ličnu grešku, pa nije mogao da pomogne svojoj ekipi da odbrani poslednji napad Makabija.

Osim po pobedi, trener Makabija Janis Sferopulos pamtiće ovaj meč i po odličnoj partiji Denija Avdije, koji je postavio rekord karijere u Evroligi.

Devetnaestogodišnji košarkaš je postigao 13 poena, uz dva skoka i jednu asistenciju, za 20 minuta na terenu. Toliko je ubacio i Otelo Hanter, 12 je dodao Eron Džekson, a dvocifren je bio i Kvinsi Ejsi sa 11 poena.

U ekipi Fenerbahčea istakao se Derik Vilijams sa 22 poena, po 18 su dodali Nikola Kalinić i Kostas Slukas, dok je Jan Veseli postigao 12, a trener Željko Obradović ima razloga da bude nezadovoljan veoma lošim partijama ostalih igrača.

Makabi je peti sa 16 pobeda i osam poraza, dok je Fener na devetoj poziciji sa učinkom 11-13.