Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić
Alo Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić

Alo Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, Foto: Alo Marko Metlaš

Duel je najavljivan kao susret dva bivša šampiona Evrope koji se bore za povratak na stare staze. Klub iz Bolonje i Beograda spadaju u najuži krug favorita za finale i očekivao se pravi rat na terenu.

Međutim, najboje timsko izdanje Partizana u sezoni je navelo goste da odu pognute glave. Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić i Stefan Marković se nisu proslavili pred krcatom "Štark" arenom. Italijanska štampa nije štedela srpsku legiju u Virtusu.

"Đorđević nije prorok u otadžbini”,"„Virtus prevrnut u Beogradu”, "Đorđević, prvo nagrađen a onda pregažen. Njegov Virtus na dnu”, su tek neki od naslova najčitanijih listova poput Tutosporta, Korijere delo sport i Gazeta delo sport.

Gazeta je bacila akcenat na počasti i poklone koje je legenda kluba Saša Đorđević dobio pred meč i koliko ie Partizan razbio sa 62 poena u prvom poluvremenu.

Korijere kaže da je ovo bila utakmica u kojoj je Teodosić izgledao kao prosečan košarkaš, a on je taj koji donosi Virtusu dodatni kvalitet i da bez njega nisu ni izbliza toliko moćni. Isti list navodi i Nemanju Gordića, bivšeg igrača rimske Lotomatike, uz Pejdća i Voldena kao najzaslužnije za potop gostiju. Samo u jednom trenutku se osetila tenzija, kada je Teo pogodio trojku sa osam metara, ali je usledio brz odgovor.

Tutosport je nahvalio taktičku pripremu Andree Trinkijerija: “Tandem Teodosić - Marković je prvi put u ovoj sezoni bio zaustavljen zahvaljujući sjajnoj igri i taktici protivničih igrača”, navodi torinski dnenvik. Izdvojili su i da Đorđević pre utakmice pitao sve igrače da podignu ruku ako su u karijeri igrali ovakav meč, protiv ovakvog tima u i ovakvom ambijentu. Razlog poraza se nalazi u tome da ih je bilo tek trojica.

 

Komentari (2)

Славни(ћ)

09.01.2020 14:32

Ђорђевић је живи доказ да некадашњи сјајни играч обично буде никакав тренер (и обрнуто)...

Славни(ћ)

09.01.2020 14:32

Ђорђевић је живи доказ да некадашњи сјајни играч обично буде никакав тренер (и обрнуто)...