KO ĆE ZA OVO DA ODGOVARA?! Isplivao šokantan razlog zbog kog je pao Brajantov helihopter! (FOTO)

Klupko se odmotava.

Kobi Brajant
Kobi Brajant, Foto: EPA/Larry W Smith

Tragedija u kojoj je poginulo devet ljudi, uključujući i Kobija Brajanta i njegovu ćerku Đijanu, mogla je da se izbegne, sudeći po prvim rezultatima istrage. Iako zvaničnih izveštaja još nema, opšte je verovanje da je do tragedije došlo zbog guste magle.

Načelnica policije Ivet Tjuning izjavila je da je u Los Anđelesu bilo tako maglovito da se moglo leteti samo uz pomoć instrumenata.

Postavlja se pitanje zašto je onda Kobijev helikopter uopšte poleteo.

- Pilot je dobio posebno odobrenje koje se naziva "dozvolom za let po posebnim pravilima vidljivosti" - prenosi "Njujork Tajms".

Kobi Brajant
Kobi Brajant, Foto: EPA-EFE

Sad se postavlja pitanje zašto je ta dozvola morala da se izda... Letovi se normalno obavljaju kada je vidljivost četiri kilometara, a u nedelju je u Los Anđelesu bila daleko manja. Kobi i njegova ćerka Đijana putovali su iz okruga Oranž u akademiju "Mamba" u mestu Tauzend Ouks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Anđelesa. Zbog guste magle u planinama i loše vidljivosti helikopter se srušio pri brzini od oko 300 km/h. Pretpostavlja se da je upravo ta magla uzrok nesreće, ali će svi detalji biti objavljeni posle okončanja istrage. 

Povezane vesti

 • Korisnik: hahaho
  28/01/2020 - 01:39
  Ova vrsta helikoptera (Sikorsky) ima zvanicnu maksimalnu brzinu 285 km/h. Ako je udes bio pri 300 km/h, znaci da vise nije leteo vec (pro)PADAO, a to, vec, nema beze s maglom! I inace "teorija" o magli ne pije vodu!!! Na snimcima se vidi dim srusenog helikoptera, iz daljine desetak km, vidi se i planina - samo ni traga magli.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi