Ima Boga, Anči je šampion

L. Dumeljić | sport 2016-10-21 22:43:01 2016-10-21 22:43:01

Naše zlato! Ana Dabović okitila se titulom u najjačoj ligi sveta!

privatna arhiva

Devojka iz Herceg Novog ispisala je nove stranice istorije srpske košarke, pošto je posle Mile Nikolić (1999. godina) postala tek druga košarkašica koja je osvojila prsten u WNBA ligi.

Njeni Los Anđeles Sparksi pobedili su Minesotu (77:76) u petoj utakmici finalne serije.Ana je u plej-ofu igrala prosečno 11,9 minuta i beležila 4,4 poena i 2,6 asistencija, ali nije dobila priliku da pokaže šta ume u finalu. Ipak, naša devojka jednostavno je predodređena za uspeh! Posle bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju može da se pohvali i najcenjenijim sportskim prstenom.

A kako je izgledalo slavlje u porodici Dabović za „Alo!“ je objasnila njena sestra Milica.
- Presrećna sam zbog Ane, ovo je dokaz da ima boga! Još jedna titula za porodicu Dabović i verujte mi da ne postoji ponosnija sestra na svetu! Anči nije ni svesna šta joj se dešava. Nije se nadala prstenu kada je otišla u Ameriku, već je želela da dobije iskustvo. Nije se ni naigrala, ali kada se osvoji šampionat, to se zaboravlja. Ovaj prsten iz WNBA lige je drugi za našu zemlju i uverena sam da će biti poslednji - istakla je Milica Dabović za naš list.

Košarkašica je upoznata sa daljim planovima rođene sestre.
- Anu očekuju novi izazovi već od 1. novembra, pošto je potpisala ugovor sa Dinamom iz Moskve. Ipak, pre toga mora malo da se odmori. Ne razmišlja o povratku u SAD, jer se nije naigrala, a najbitnije je da je prsten otišao u prave ruke. Iako puno volim nakit, neću joj ga uzeti, jer to je njeno vlasništvo. Ja čekam svoj, ali ne taj košarkaški iz WNBA lige - rekla je Milica.

Starija sestra Dabović nema dilemu da li je dres „orlica” bio pravi izbor za nju i Anu.
- Napravile smo pravi izbor kada smo odlučile da igramo za Srbiju. Mnogi nam zameraju zbog toga, ali mi se osećamo kao Srpkinje crnogorskog porekla. Živim za ovu državu, naš narod, a tako i Ana. Dale smo mnogo našoj zemlji, a iz godine u godinu rezultati to pokazuju. Ponosne šetamo sa osmehom na licu, a dušmani neka plaču - zaključila je Milica.

 

Hoće srce da mi pukne!

- Ne mogu rečima da vam opišem koliko sam srećna! Srce hoće da mi pukne. Bila je puna dvorana, a posebno mi je drago što je utakmicu gledao i naš reprezentativac Nemanja Bjelica. Veća želja moje ekipe je presudila da osvojimo najjaču ligu na svetu. Ovaj prsten je samo rezultat velikog rada i zalaganja. Srušile smo Minesotu, koja je godinama najbolja ekipa. Presrećna sam - rekla je za „Alo!” Ana Dabović.

Save

Expand player
Pogledajte više