Tajrik Evans
AP/Darron Cummings
Tajrik Evans, Foto: AP/Darron Cummings

NBA liga objavila je kako igrač Indijana Pejsersa Tajrik Evans ne može nastupati u ligi narednih najmanje dve godine zbog kršenja pravila iz antidoping programa.

Pročitajte još:

JANIS PROŠETAO DINOSAURUSE Milvoki na pola puta do velikog finala! (VIDEO)

IZNENAĐENJE NA STARTU FAJNAL-FORA U VITORIJI Vasa Micić sa Efesom prvi put u istoriji u finalu! Žoc, Kalinić i Gudurić i ove godine bez trofeja Evrolige!

SKANDAL! Sin legendarnog košarkaša uhapšen zbog otmice Turčina! Vezali ga, stavili fantomku na glavu i odvezli na nepoznatu lokaciju!

Prema saopštenju lige, Evans će moći za dve godine aplicirati za povratak u ligu, ali najranije za dve godine, a o kojim sredstvima koje je koristio se radi kao i ostali detalji nisu poznati.

Tajrik je ove sezone bio treći najplaćeniji igrač Pejsersa sa zaradom od 12.4 miliona dolara, a bila mu je to zadnja godina ugovora pa je sada na tržištu slobodnih igrača.

Ove sezone prosečno je ubacivao 10.2 poena uz 2.9 skokova i 2.4 asistencije po susretu.

Najbolju sezonu u karijeri odigrao je 2009/10, kada je bio rukie godine, tada je bio na briljantnom proseku od 20.1 poena, 5.3 skoka i 5.8 asistencija, ali karijera mu se vrlo brzo strmoglavila sve do prošlogodišnjeg dolaska u Memfis.

Tamo je imao drugu najefikasniju sezonu u karijeri sa 19.4 poena u proseku, čime se nametnuo Indijani kao zamena za povređenog Viktora Oladipa.

Na njegovu žalost, ali i glupost, novu priliku u najjačoj svetskoj ligi neće tako skoro dočekati.