Igrač Bruklina kadio tamjanom halu pre početka meča, košarkaši plaču od smeha! (VIDEO)
alo.rs
Kajri Irving
Kajri Irving, Foto: EPA/JasonSzenes

Kajri Irving je prošle noći došao na utakmicu u halu Bostona sa upaljenim tamjanom u ruci. Kada je izašao na zagrevanje, najpre je okadio prostor oko terena, pa ostavio tamjan kraj mobilnog telefona dok se zagrevao na terenu.

Takav Irvingov povratak u halu zbunio je mnoge, a jasno je da se o njegovom gestu najviše pričalo i tokom i posle utakmice. Tada je i objasnio da će raditi istu stvar i tokom sezone.

- Time što sam kadio sam pročistio energiju, da bih bio siguran da smo svi balansirani. Nije to nešto što ne radim kod kuće svakog dana. Planiram da kadim pre svake utakmice, ako mi protivnički tim to dozvoli. Uradio sam to da bismo ostali povezani, da bismo se osećali sjajno zbog odlaska na posao, da bismo se osećali bezbedno. Uradio sam to zbog svojih predaka. Neću da unesem mnogo spiritualnosti u košarku, ali to je deo kulturne baštine mojih predaka tamo odakle sam.

- To je njegova stvar. Verujem da Kajri okadi svoju sobu pre nego što u njoj igra video igricu NBA - rekao je Kajrijev saigrač iz Bostona Kevin Durent, dok su se neke NBA zvezde nasmejale Irvingovom potezu.

- Isključivo pozitivne vibracije - napisao je na Tviteru as Vašingtona Bredli Bil, deleći Kajrijev video uz emotikone koji plaču od smeha.

Irvingov Bruklin pobedio je Boston 113:89, a jedan od najveštijih igrača u ligi postigao je 17 poena uz pet asistencija i sedam skokova. Drugi član zvezdanog tandema Netsa, Kevin Durent, ubacio je 25. Sa druge strane, najefikasniji među Seltiksima bili su Džejson Tejtum sa 19 i Džejlen Braun sa 16 poena.

PROČITAJTE JOŠ: