Košarka Basket teren za košarku basket
Shutterstock
Košarka Basket teren za košarku basket

Shutterstock

Košarka Basket teren za košarku basket, Foto: Shutterstock

Na inicijativu Učeničkog Parlamenta Doma učenika srednje PTT škole u Beogradu, 16. aprila biće održan sada već tradicionalni turnir u basketu “Igrajmo za Đorđa”.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ovo je treća godina za redom kako organizujemo ovaj turnir. Naša deca, učenici iz cele Srbije, koji pohadjaju srednje škole u Beogradu, pokrenuli su ovu akciju, a mi smo bez razmišljanja prihvatili i evo već treći put ekipe će se takmičiti u basketu, a sva sredstva prikupljena od kotizacija i priloga ovog puta namenjena su za lečenje desetogodišnjeg dečaka Đorđa Kostadinovića iz Bele Crkve kod Krupnja, koji boluje od teškog oblika epilepsije - izjavio je direktor Doma učenika Nenad Milenović.

Đorđe Kostadinović

Privatna arhiva

Đorđe Kostadinović, Foto: Privatna arhiva

Mali Đorđe oboleo je od epilepsije u ranom detinjstvu i do sada su se lekari sa Instituta za majku i dete borili da njegova boleste ne uznapreduje, međutim uprkos njihovim naporima stanje se je pogoršalo i usled teške bolesti dečaku je paralizovana desna strana tela.

- Đorđe ne može da hoda i pokreće desnu ruku, ne ide zbog toga u školu, ne druži se sa vršnjacima, a otac koji jedini brine o njemu i sam je bolestan i nemaju sredstava za dalje lečenje - objašnjava Milenović.

Humanitarni turnir

Promo

Humanitarni turnir, Foto: Promo

Humanitarni turnir “Igrajmo za Đorđa” biće održan 16. i 17. aprila sa početkom u 11 časova na sportskim terenima Doma u ulici Zdravka Čelara na Paliluli. Kao i prethodnih godina opština Palilula podržala je turnir, pa će njen predsednik Aleksandar Jovičić pored toga što će otvoriti ovaj turnir i pozdraviti učesnike, predvoditi ekipu Opštine koja će odmeriti snage sa ostalim ekipama na terenu.

Kotizacija za učešće na turniru je simboličnih 1200 dinara po ekipi (ko želi može da uplati i više u skladu sa svojim mogućnostima), a broj žiro računa je: Dom učenika srednje PTT škole Beograd, 840-695-667- 82 poziv na broj 878, svrha uplate: Donacija za kotizaciju za humanitarni turnir