Hrvati ne želi više da igraju košarku sa Srbima zbog "šerifovanja"

telegraf-alo.rs/M.D. | sport 2019-04-24 14:24:00 2019-04-24 14:24:00

Novinar "Večernjeg lista" je pisao o tome da li je dobro da hrvatski klubovi ostanu u ABA ligi.

Wikimedia

Dotakao se finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, gde je ABA ligu nazvao ''Teksas ligom'' u kojoj šefuju Srbi i da dešavanja u Pioniru od ponedeljka veče nemaju nikakve veze sa sportom.

On je napisao da je ABA liga umrla te noći kad je Crvena zvezda osvojila titulu.

"Ovakva liga više nema nikakvog smisla. Liga u kojoj su u prvom planu nacionalizam, politika i niske strasti, a ne sport, izgubila je svaki smisao. Kako je moguće da u jednoj ligi, koja bi trebala biti civilizovana, sat vremena uoči početka odlučujuće utakmice, najžešći navijači domaćina Delije šutiraju na koš, a potom sedaju odmah uz klupu košarkaša Budućnosti i prete im. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda" - upitao se novinar Karlo Ledinski.

On napominje da su hrvatski klubovi osnovali ABA ligu, da su Srbi odlučili  da promene pravila i da se igra plej-of kako se ne bi dogodilo da neki klubovi na jednu utakmicu iznenade i osvoje pehar. Kao kad se to desilo 2015. godine, kada su Cedevita i Cibona izbacili Partizan i Zvezdu.

Zaključio je da bi za značaj hrvatske košarke bolje bilo da Cedevita, Cibona i Zadar ne igraju ABA ligu.

"Ako imamo dobru fudbalsku ligu, koja je stvorila svetske vicešampione, zašto ne bismo učinili sve da i Hrvatskoj košarkaškoj ligi vratimo kvalitet. Druga je opcija da i dalje ćutimo i sve više budemo marionete u Teksas (ABA) ligi" - stoji na kraju ovog teksta.

 

Expand player
Pogledajte više