Janis Adetokumbo
reddit
Janis Adetokumbo iz Milvokija

Tanjug/AP

Janis Adetokumbo iz Milvokija, Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Milvoki Baksa i reprezentacije Grčke, Janis Adetokumbo osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP), a u tom poduhvatu bio je bolji od Džejms Hardena i Pol Džordža!

On je tokom svog emotivnog govora zaplakao i naterao celu halu da mu se pridruži u plaču...

Oglasio se i Kobi Brajant koji ga je izazvao ovog puta da osvoji NBA šampionat, pošto ga je pre godinu dana izazvao da bude MVP što je ovaj to uradio!

PROČITAJTE JOŠ:

Grk je imao veoma jasan cilj od kada je došao u Ameriku:

"Pre dve godine imao sam cilj u svojoj glavi, a to je da ću biti najbolji igrač lige. Uradiću sve što je potrebno da moj tim pobedi i da budem MVP" - rekao je Janis, a potom se osvrnuo na svoju majku:

"Ona je moj heroj. Kada si dečak, ne vidiš budućnost. Ako imaš dobrog roditelja, on vidi budućnost umesto tebe. Ona je uvek to videla u nama, uvek je verovala u nas, uvek je bila tu za nas, Ona je osnova naše porodice. Ti si moj heroj."

Kroz suze i jecanje, govorio je o svom ocu koji je preminuo 2017. godine:

"Takođe i moj otac. Želim da mu se zahvalim. Očigledno, on nije danas sa mnom. Svakoga dana kada kročim na parket, uvek mislim na njega i to me motiviše i gura da igram još jače i napredujem čak i kada osetim umor i nije mi dan."

Adetokumbo je u proseku beležio 27.7 poena, šest asistencija i 12.5 skokova.