Andrija Gavrilović
aba-liga.com
Andrija Gavrilović

aba-liga.com

Andrija Gavrilović, Foto: aba-liga.com

Crvena zvezda je porazom u Vitoriji napravila veliki korak unazad u trci za plasman u TOP 8 fazu Evrolige. Košarkaši Zvezde prikazali su lošu igru u 26. kolu Evrolige, upisali 16. poraz, a u odsustvu Dragana Šakote na meč se osvrnuo pomoćni trener tima Andrija Gavrilović, koji je vodio ekipu protiv španskog kluba.

- Čestitam Baskoniji na dobroj utakmici i ubedljivoj pobedi. Prethodne dve nedelje su bile neobične zbog pauze oko nacionalnih kupova, pa smo morali više da radimo, baš kao i Baskonija. Spemali smo stvari na koje treba da se fokusiramo, šta treba da zaustavimo kod protivnika, a naročito smo apostrofirali njihovu žestoku odbranu i kontre posle dobrih defanzivnih poseda, kao i njihovu igru pod košem, gde imaju mnogo visokih i snažnih košarkaša. To smo uspeli delimično – ne u potpunosti, to je jasno jer činjenica da smo postigli 56 poena svedoči da nismo uspevali da nađemo način da kaznimo njihova pomaganja u odbrani, a u napadu nismo nalazili izgledne šuteve. Istovremeno, dozvolili smo im odličan procenat šuta za dva poena, čak 60 odsto i mislim da je to odlučilo meč - izjavio je pomoćni trener crveno-belih.

Naredni meč Zvezda igra u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije u nedelju od 21 čas, a biće to direktna borba za mesta koja vode u doigravanje regionalnog takmičenja.