Duško Vujošević
EPA/Stefan Jerrevang/TT
Duško Vujošević

EPA/Stefan Jerrevang/TT

Duško Vujošević u neverici, Foto: EPA/Stefan Jerrevang/TT

Naš trofejni stručnjak Duško Vujošević teško da će da doživi poraz kakav je ove večeri u Tuzli. Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju vodi, prosto je masakrirana od gostiju iz Francuske - 52:102!

Moćni "trikolori" nisu imali milosti prema desetkovanim "zmajevima". Puarje i Gober (po 16 poena), te De Kolo (15), Batum (devet, uz osam asistencija) i ostali punili su koš domaće selekcije od starta utakmice petog kola grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Već na poluvremenu su imali prednost +22, koja je u poslednjem napadu "igre mačke i miša" dostigla najvećih 50 poena.

Jedini dvocifren poenterski učinak u ekipi Bosne i Hercegovine imao je Adin Vrabac (10).

Adin Vrabac

FIBA

Adin Vrabac protiv Francuza, Foto: FIBA

Bez Jusufa Nurkića, Mirze Teletovića, Džanana Muse, Andrije Stipanovića... ekipa selektora Vujoševića svakako nije mogla do pobede, ali niko u BiH nije očekivao ovako težak poraz. Čak ni po otkazivanju plejmejkera Nemanje Gordića, čije je nepojavljivanje u reprezentaciji Dule objasnio kao ljutnju što mu Savez nije pomogao u obnovi kuće porušene u ratu!

Međutim, i pored doživljenog debakla, BiH je obezbedila plasman u sledeću rundu kvalifikacija zahvaljujući trijumfu Rusije nad Belgijom, kojoj "zmajevi" gostuju u poslednjem kolu ove runde.

Komentari (2)

x

30.06.2018 07:43

Niti je naš niti je stručnjak .

dexxx

30.06.2018 09:37

@x - nemas ti pojma....