Džoel Embid iz Filadelfije
Tanjug/AP, Chris Szagola
Džoel Embid iz Filadelfije

Tanjug/AP, Chris Szagola

Džoel Embid iz Filadelfije, Foto: Tanjug/AP, Chris Szagola

Košarkaši Filadelfija 76ersa savladali su Toronto Reptorse 116:95 i preokrenuli na 2-1 u polufinalu Istoka NBA plej-ofa. Sikserse je do trijumfa u prvom meču u "Gradu bratske ljubavi" predvodio Džoel Embid sa 33 poena uz 10 skokova i 5 blokada.

PROČITAJTE JOŠ:

TRINKIJERI BESAN, ZAPREPAŠĆEN, NEOBUZDAN, VAN SEBE "Ovo je sramota! I kao igrači i kao trener smo se osramotili! Nezdravo, neodgovorno! Ovo nije zaj*bavanje!"

NAKON TOGA ODMOR! Jokić je dobar sa reketom kao Đoković, pogledajte njegove rituale pre meča! (VIDEO)

SRBI VLADAJU KOŠARKOM! Najbolji basketaš sveta Dušan Domović-Bulut izabran na draftu! (FOTO + VIDEO)

Srpski reprezentativac Boban Marjanović je imao po skok i asistenciju za tri minuta na parketu, tokom kojih nijednom nije šutirao.

Embid je postigao 18 poena u prvom poluvremenu za vođstvo Filadelfije 64:53, da bi Siksersi meč prelomili brutalnom serijom 21:2 u prvih sedam minuta poslednjeg perioda sa 89:82 do nedostižnih 110:84.

Embida je najbolje pratio junak drugog meča Džimi Batler sa 22 poena uz po 9 skokova i asistencije, te uz 3 ukradene lopte.

Dvocifren učinak imali su još Džej Džej Redik sa 15 poena, Tobajas Heris sa 13 uz 8 skokova i 5 asistencija, te Ben Simons i Džejms Enis sa po 10.

SLUČAJNOST? Poznati menadžer Miško Ražnatović prokomentarisao Vasilija Micića!

Reptorsima nije pomoglo sjajno veče Kavaja Lenarda sa 33 poena (13/22 iz igre), jer ga je dostojno pratio samo Paskal Sijakam sa 20 poena.

Dvocifren učinak imao je i Deni Grin sa 13, dok je podbacio Kajl Lauri sa 7 pogodivši tek 2 od 10 šuteva iz igre.

ASISTENCIJA SEZONE! Maestralni Jokić naterao košarkaša Portlanda da kupi suknju! (VIDEO)

Četvrti meč na programu je u ponedeljak ujutru, takođe u Filadelfiji. U subotu ujutru od 2 časa treći meč igraju Boston i Milvoki, a od 4.30 Portland i Denver.