ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE FIBA sama sebi skočila u usta, na narednom Svetskom prvenstvu desiće se nešto što nije nikad do sad

Što su posejali, to će i da žanju.

Miroslav Raduljica protiv Španije
Miroslav Raduljica protiv Španije, Foto: AP/Andy Wong

SVetsko prvenstvo 2023. godine biće presedan u istoriji košarke. Takmičenje će se ponovo održati u Aziji, posle Kine domaćini će biti Japan, Filipini i Indonezija. Turnir u tri države biće istorijski po dva osnova, prvi jer će Mundobasket biti održan u više od jedne zemlje. Drugi, šokantan osnov je da domaćin, odnosno jedna od zemalja domaćina, Indonezija, nema pravo direktnog učešća, za razliku od Japana i Filipina.

Tako bi moglo da se desi da jedan od domaćina uopšte ne učestvuje na Svetskom prvenstvu, ukoliko se reprezentacija Indonezije ne plasira kroz kvalifikacije. Kako je Izvršni komitet FIBA saopštio, prva šansa Indonezije da se izbori za aktivno učeđće u Svetskom kupu je da bude među osam ekipa na Kupu Azije 2021. godine. Ukoliko to ne učini, druga prilika će biti kroz “redovne” kvalifikacije za Mundobasket, od novembra 2021. do februara 2023. Poput 2019. godine i naredni Mundobasket će okupiti 32 nacionalne selekcije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi