"Evroliga je spasila košarku" - reče Perez i obruka se za sve pare, a pogotovo zbog najnovijih podataka koji su procurili u javnost
alo.rs
Nikola Mirotić (Barselona)
Nikola Mirotić (Barselona), Foto: EPA/Alejandro Garcia

Predsednik Reala Florentino Perez je pre neki dan "mrtav ladan" izjavio da je "Evroliga spasila košarku". Milion je razloga zašto nije u pravu, ali dovoljan je samo taj da je košarkaška sekcija Reala jedan od najvećih gubitaša Evrope.

 Predsednik Reala posle kraha Superlige na radiju Kadena Ser braneći svoju ideju rekao je da je „evropska košarka preživela zahvaljujući Evroligi”. Dan kasnije analiza madridskog Asa pokazuje ne samo da Perezova tvrdnja nema nikakvo uporište, već da je situacija potpuno drugačija. Madridski As je objavio presek finansija dva najveća kluba u kom se ističe da će samo u ovoj sezoni biti u minusu 53,1 milion evra, a u poslednje dve sezone imaju manjak od 113.7 miliona evra!
Košarkaška sekcija Katalonaca je od 2014. na ovamo nešto manji gubitaš, za sedam sezona ima minus 174,8, dok su Madriđani izgubili 12 miliona više. Zajedno su produkovali manjak 361.600.000 evra!
Ako je ovo spas, kakva je onda propast...