"DUBOKO SAM OŽALOŠĆEN, DOSTA NAM JE!" Oglasio se Džordan, oseća bol, bes i frustraciju, a sve zbog svirepog ubistva! (FOTO)

Najbolji košarkaš svih vremena nije mogao da ćuti više

Majkl Džordan
Majkl Džordan, Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Ubistvo Afroamerikanca, Džordža Flojda od strane policajaca u Mineapolisu je podiglo celu Ameriku na noge.

U brojnim gradovima se demonstrira, a sad je glas podigao i legendarni Majkl Džordan:

"Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju na rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje u našoj zemlji. Dosta nam je", stoji u Džordanovoj izjavi.

Džordan je pozvao na borbu protiv rasizma:

"Nemam odgovore, ali naši kolektivni glasovi pokazuju snagu i da neće biti podeljeni od drugih. Moramo se međusobno slušati, pokazati saosećanje i empatiju i nikada ne okretati leđa besmislenoj brutalnosti. Moramo da nastavimo mirno da izražavamo negodovanje protiv nepravde i zahtevamo odgovornost. Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve".

Dao je podršku porodici Flojd:

"Moje srce ide porodici Džordža Flojda i nebrojano mnogo drugih čiji su životi brutalno i besmisleno oduzeti kroz dela rasizma i nepravde", zaključio je "leteći Majk"!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi