Duško Vujošević
RAS Foto: Marko Metlas
Duško Vujošević

RAS Foto: Marko Metlas

Duško Vujošević, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana se uprkos problemima sa zdravljem ne odriče košarke. Često govori kako ga rad u košarci održava zdravim, punim elana i da ga pokreće kroz teške momente.

Vujošević je sa Klužom osvojio Kup Rumunije ove sezone u prvoj sezoni po stupanju na mesto šefa struke, takođe su delili prvo mesto na tabeli sa Oradeom, u FIBA Ligi šampiona su stigli do polufinala.

 

"Da budem iskren, prošle godine, kada sam došao ovde, osećao sam malu rezervu. Nisam znao kakav je klub i kakav je život u Rumuniji. Tokom sezone sam shvatio da ne moram da brinem. U-Banka Transilvanija je izuzetno organizovan klub, sa stabilnim finansijerom, Bankom Transilvanija i navijačima koji su odani košarci. Sada je prilika da se načini i korak napred. Tu mislim na značajan napredak na svim nivoima. Iz tog razloga shvatio sam da i moja misija nije gotova. Bilo je prirodno da prihvatim produženje ugovora. Štaviše, Kluž-Napoka je veoma lep grad i ovde pronalazim sve što mi treba, posebno medicinski. Mogu savršeno da živim u Klužu i da završavam svoju košarkašku misiju. Jedva čekam da započne nova sezona", rekao je Vujošević.

PROČITAJTE JOŠ: