Izrael - Srbija, košarka
FIBA.COM
Izrael - Srbija, košarka

FIBA.COM

Izrael - Srbija, košarka, Foto: FIBA.COM

Hvala što ste pratili tekstualni prenos utakmice Izrael - Srbija na portalu Alo!

KRAJ UTAKMICE, IZGUBILI SMO 74:83 U TEL AVIVU.

ČETVRTA ČETVRTINA

Izraelci ktreću trojkom, Avramović uzvraća 62:63. Tri trojke primamo za dva minuta. Domaći vode 68:67. Štetaaa, Milosavljević promašuje trojku, Pnin četvrta trojka Izraelaca 71:68. Peta trojka domaćih, Pnini nas razbija 74:68. Srbija je u problemu, na četiri minuta pre kraja Raduljica smanjuje 74:70. Poeni Penoa za dva koša manjka. Dva i po minuta pre kraja Raduljica pogađa bacanja za izjednačenje 74:74. Uzvraća Blat trojkom 77;74. Izrael vodi 80:74 minut i po  pre kraja. 

TREĆA ČETVRTINA

Posle dva propuštena napada na startu drugog poluvremena, i dva poena Izraela, Marko Simović postiže trojku za novo vođstvo Srbije i tri razlike 45:48. Marko Simonović obeležava ovaj deo igre. Posle trojke, strašno zakucavanje. Vodimo 47:51 u Tel Avivu. Posle vođstva od šest poena prednosti 47:53 Dibartolemeo postiže trojku za domaće. Nije dobro, serija Izraela 7:0. Ponovo Dibartolomeo i ponovo Izrael vodi 54:53 na četiri minuta pre kraja ovog dela igre. Pnini diže dvoranu u Tel Avivu na noge. Nova trojka idu domaći na plus 4 59:55. Avramović trojkaaaaa na minut pre kraja četvrtine 59:58. Simonović ponovo vodi Srbija, Izrael greši, ali i Avramović. U poslednju četvrtinu ulazimo sa poenom prednosti 59:60.

 

DRUGA ČETVRTINA

Raduljica promašuje na startu ovog dela igre, međutim i Izraelci greše. Brz napad Srbije, Avramović, Raduljica potvrđuje poen, međutim Zelmanson pogađa novu trojku 32:26. Moramo bolje i agresivnije u odbrani. Birčevićeva trojka o tablu, stižemo Izral polako 32:29, sredina druge četvrtine. Milosavljević jedan na jedan 34:31.

Izrael - Srbija, košarka, Foto: FIBA.COM

Treba da rešimo kombinovanu odbranu domaćih. Evo trojkeeeeee. Izjednačenje 34:34. Greške naših Izrael je na plus 4, pa nova bum bum trojka Milosavljević 38:37, tri minuta do poluvremena. Raduljicaaaaa, Srbija ponovo vodi 38:39. Nova trojkaaaa, Marko Simonović 41:43, trideset sekundi do poluvremena. Levi za izjednačenje. Peno teška pozicija koš za vođstvo Srbije na odmoru 43:45.

PRVA ČETVRTINA

Izrael je za nijansu bolje ušao u meč. Domaći vode 7:4. Raduljica u tri uzastopna napada poentira. Srbija vodi 8:7. U ovim trenucima raspucali su se Milosavljević i Birčević, vodimo 18:13.

Izrael - Srbija, košarka, Foto: FIBA.COM

Dve dobre odbrane domaći, dva loša napada naših, trojkama Zosmana i Blata Izraelci preokreću 22:20. Izlaskom Raduljice usledila je kriza u našoj igri, od plus šest, sad je Srbija na minus 7 27:20. Milosavljević sa sirenom pogađa za 29:24 na kraju prve četvrtine.

MEČ JE POČEO

Pre početka minut ćutanja za nedavno preminulog generalnog sekretara FIBA Patrika Baumana.

U toku je intoniranje nacionalnih himni. Očekuje se početak meča.

Gradska arena, Tel Aviv

Sudije: Roso (Fra), Ćiulin (Rom), Jilmaz (Tur)

Izrael: Arijel, Blat, Čibrevič, Koen, Douson, Di Bartolomeo, Ginat, Levi, Pnini, Timor, Zelmanson, Zosman
Srbija: Avramović, Birčević, Đoković, Dobrić, Gagić, Jelovac, Jovanović, Lazić, Milosavljević, Peno, Raduljica, Simonović

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos košarkaškog meča Izrael - Srbija na portalu Alo!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Selektor Aleksandar Đorđević je pred meč sa Izraelcima rekao: 

– Izrael ima izuzetno brzu i atletski spremnu ekipu. Imaju pokretljive četvorke i petice, ne toliko iskristalisane, sa dobrim šutem sa poluodstojanja, kao i odličnu kreaciju od strane bekova, pre svega Tamira Blata i Džona Di Bartolomeua, koga će da stave u ekipu… Imaju 20 igrača na spisku, videćemo tek kada budemo tamo došli ko nas čeka. Ali, spremamo se za svakog od njih. Otprlike znamo sistem. Očekujem da će igrati i igrači iz Makabija Džejk Koen, Džon Di Bartolomeu, Nimrod Levi i Jovel Zosmana, bez obzira što veče pre naše utakmice imaju meč Evrolige protiv Bajerna. Mislim da će oni igrati, iako nemaju ceo dan između dve utakmice, ali s obzirom da izraelski igrači ne igraju toliko minuta za Makabi u Evroligi, mislim da će oni razmišljati i o našoj utakmici, između ostalog. Opet, dok se ne pojave na terenu, nećemo znati.

Marko Simonović je izneo svoja očekivanja uoči gostovanja u Tel Avivu:

- Baš su motivisani. Ako izgube, definitivno nemaju šansu. A mi, i ako doživimo poraz, i dalje smo u igri. Sigurno da najjaču reprezentaciju svi žele da dobiju. I kad nemaju šanse, oni su naoštreni. U Izraelu je uvek sjajna atmosfera, navijači... Igramo u toj nekoj novoj hali "Hapoel Tel Aviv". Mislim da je kapacitet oko 4.000 ljudi, malo manje nego u "Nokija areni". Sigurno da će biti dobra atmosfera. Verujem da će oni da urade sve da nas dobiju, ali mi ćemo da uradimo sve da mi dobijemo njih.

Protiv Izraela neće igrati Rade Zagorac, Stefan Pot, Aleksa Radanov i Dejan Kravić, dok je od ranije poznato da za prvi susret u okviru novembarskog „prozora“ kvalifikacija Đorđević neće moći da računa na Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića, koji imaju obaveze u Evroligi, ali će biti na raspolaganju za meč protiv Grčke.