Vladimir Micov i Aleksandar Đorđević
Marko Metlaš
Vladimir Micov i Aleksandar Đorđević

Marko Metlaš

Vladimir Micov i Aleksandar Đorđević, Foto: Marko Metlaš

Srpski košarkaš, Vladimir Micov je u hrvatskom podkastu "Dvokorak" pričao o reprezentaciji Srbije, Mundobasketu, selektorima...

On se prisetio prošlogodišnjeg Mundobasketa u Kini, na kome je Srbija zauzela peto mesto, što je predstavljeno kao veliki neuspeh.

Micov nije igrao za Srbije još od 2014. godine zbog sukoba sa Aleksandrom Đorđevićem, upitan da prokomentariše rezultat "Orlova" na Svetskom prvenstvu rekao je:

"S obzirom na moj neki lošiji odnos sa bivšim selektorom ne bih puno da komentarišem ispadanje. Činjenica je da je Srbija imala fenomenalan tim na Svetskom prvensvtu, sa svetskim pojedincima, ali opet, i pored dobrih individualnih sezona, kada dođeš u reprezentaciju trebalo bi progutati ego, shvatiti da nisi možda prva, već druga opcija... To je veliki problem kod svih Balkanaca", počeo je Micov.

Uporedio je mentalitet kod Srba i Hrvata:

"Neophodno je da se ego stavi po strani. Kod Srba i Hrvata je isti đavo. Otuda i to što nema rezultata, mislim na Hrvatsku pre svega".

Micov je pozdravio odluku da se Igor Kokoškov postavi na klupu "Orlova":

O Kokoškovu je čuo sve najbolje:

"Svi ga hvale, i privatno, da je dobar lik i čovek. Vreme će pokazati", dodao je Micov!

Osvrnuo se i na neprijatan poraz od Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Desio se poraz od Gruzije. Prethodno, opet naša očekivanja, mediji, medalja - to je to, i onda dobiješ šamar od Gruzije u Beogradu. Ne potcenjujem Gruziju, a opet je došao poraz. Možda će to dobro biti da se vratimo u realnost jer više nema ono - izađes na teren i svi će da skinu gaće i da dobijemo 20 razlike. Danas svi igraju košarku", zaključio je Vladimir Micov.

PROČITAJTE JOŠ: