Ana Brnabić
Tanjug / Tanja Valić
Ana Brnabić

Tanjug / Tanja Valić

Ana Brnabić, Foto: Tanjug / Tanja Valić

Predsednica Vlade ceo meč je provela u društvu premijera Slovenije Mira Cerara i premijera Turske Binalija Jildrima, a nakon što je sudija svirao kraj, oni su izašli na teren, svako sa svojom zastavom, na dodelu medalja košarkašima.

- Oni su šampioni i pravi pobednici - kazala je za „Alo!” Brnabićeva i dodala da je izuzetno ponosna na naše košarkaše, koji su se sa 40. Evropskog prvenstva vratili sa srebrnom medaljom.

- Nezamislivo je da ne budem uz našu reprezentaciju. Tamo su bili premijeri Slovenije, Turske i Estonije, koja predsedava EU - navela je ona i dodala da je imala veoma uspešan sastanak sa premijerom Estonije Jurijem Ratasom.

- Dogovorili smo se da dođe u posetu Srbiji, što je važno jer Estonija u ovom trenutku predsedava EU - kazala nam je Brnabićeva i dodala da joj je u Istanbulu fokus ipak bio na našim košarkašima.

Ana Brnabić i Aleksandar Đorđević

Tviter

Ana Brnabić i Aleksandar Đorđević, Foto: Tviter

- Fokus je na našoj reprezentaciji, košarkašima i sjajnom selektoru Đorđeviću. Zaista su se lavovski borili, do poslednjeg trenutka. Svima su nam pokazali šta znači boriti se do kraja, ne odustajati i biti dostojanstven - nije krila oduševljenje premijerka.

- Srbija treba da bude ponosna na njih, izdržali su ogroman pritisak na terenu - istakala je ona i još jednom ponovila da joj je bilo nezamislivo da ne bude uz reprezentaciju, jer su taj tim i medalja koju je doneo najvažniji čitavoj Srbiji. U meču za infarkt premijerka je jedva uspela da sakrije uzbuđenje.

- Ovo je bila još jedna prilika da povežemo zemlje regiona, da pokažemo saradnju, prijateljstvo i toleranciju, čak i u ovako emotivnim trenucima - navodi predsednica Vlade i otkriva po čemu će upamtiti finale.

- Mislim da je ova utakmica pravi primer borbe, srčanosti, timskog duha, saradnje. Vlada i ja ćemo uvek podržavati naše sportiste - naglasila je Brnabićeva.

Iako je na zlatnim grudima naših košarkaša u nedelju zasijala srebrna medalja, premijerka Ana Brnabić nema dilemu.

- Za mene su naši košarkaši pravi pobednici!!! - poručila je ona na kraju razgovora za „Alo!”.