Detroit
AP/Aaron Gash
Detroit, Foto: AP/Aaron Gash

Najbolji tim regularnog dela NBA sezone - Milvoki Baksi ubedljivom pobedom su startovali u plej-ofu! Baksi su u prvoj utakmici prve runde doigravanja rasturili Detroit sa 121:86!

Milvoki je od starta bio na maksimumu, na kraju prve četvrtine već su imali plus 20 (38:18), a do poluvremena i svih “+27”. Janis Adetokumbo je imao svoj šou u prvih 24 minuta ubacio je 14 poena, a tokom prve četvrtine se hrabrio vikavši, kako su mu američke kolege pročitali sa usana - “nezaustavljiv sam”.

 

Posle vođstva 70:43 na poluvremenu najbolji tim NBA lige posle regularnog dela sezone je nastavio u istom ritmu i u trećoj deonici, a tada se glavna zvezda ekipe iz Viskonsina Janis Adetokunbo pokazao i zakucavanjem skoro sa linije za slobodna bacanja. On je ukrao loptu od protivnika na svojoj polovini terena, a do porotivničkog koša je stigao maltene sa jednim driblingom:

Četvrta četvrtina bila je puka formalnost i oba trenera su izvukla iz igre glavne igrale. Grk je meč završio sa 24 poena uz 17 skokova. Kod Pistonsa Luk Kenard ubacio je 21 poen. Naredni meč ovih rivala biće odigran u noći između srede i četvrtka.

I na Zapadu je favorit opravdao tu ulogu. Hjuston je očekivano lako savladao Jutu u prvom kolu plej-ofa sa 122:90.

Hjuston je odlično otvorio meč, a posebno je dobar bio Džejms Harden. Od 59 poena svoje ekipe on je ubacio 17, a imao je i sedam asistencija. Džezeri su se vratili na minus deset (85:75) trajem treće i početkom poslednje četvrtine, ali onda je usledila nova serija Hjustona za vođstvo od nedostižnih 20 razlike.

MAJSTORIJA LUKE MILIVOJEVIĆA! Trka se nastavlja, Liverpul i Mančester siti za titulu! (VIDEO)

Harden je meč završio sa 29 poena, deset asistencija i osam skokova, dok je Rudi Gober za Jutu ubacio 22 poena, uz 12 skokova. Ovi rivali naredni meč igraju u noći između srede i četvrtka.