Evrobasket 2017, reprezentativci Srbije
Profimedia
Evrobasket 2017, reprezentativci Srbije

Profimedia

Biće dočekani kao heroji, Foto: Profimedia

Doček srebrnih košarkaša iz Istanbula zakazan je za ponedeljak od 19.00 časova ispred Starog dvora.

Informaciju o dočeku "orlova" je potvrdio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Prvi čovek Beograda je čestitao košarkaškim reprezentativcima na velikom uspehu koji su postigli i pozvao građane da se okupe u što većem broju.

- Čestitam našim momcima na borbenosti i hrabroj igri, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Srbija je poznata po kvalitetnoj košarci, a ovi momci su naša nada i novi heroji naše zemlje. Ovo je neverovatan uspeh s obzirom na to da je ovo prva medalja na evropskom šampionatu posle mnogo godina, tako da su pokazali da Srbija jeste zemlja košarke - poručio je Mali.

On je pozvao sve Beograđane da zajedno dočekamo naše šampione i proslavimo ovaj neverovatan uspeh, saopštio je sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Košarkaši Srbije poraženi su od Slovenije u finalu i okitili su se srebrnom medaljom na Evrobasketu u Istanbulu i to je, posle Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, treće srebro u poslednja tri velika takmičenja.

Sama ta činjenica zaslužuje poštovanje. Svaka čast, junaci!

Komentari (4)

Mile konjarnik

17.09.2017 22:53

Ne mogu sutra,doci cu prekosutra da se malo prosetam.

Alek

17.09.2017 23:12

Zar ne bi bilo pošteno da na balkon sutra izađu i odbojkaši i kajakaši Zorić i Tomićević i rvač Nemeš i džudista Majdov i osvajači medalja na Univerzijadi? Ipak su sve to izuzetni uspesi u sportu u poslednjih mesec dana

Smilja77

17.09.2017 23:25

Veliki uspeh čarobnjaka Đorđevića i naših sjajnih, borbenih košarkaša! Grad će ih dočekati kao šampione

Nena127

18.09.2017 07:53

Dokle ćete politizovati uspehe sportista. Političari raus iz zgrade, sportisti mogu sami organizovati i deliti trenutke sa okupljenima.