Danilović i Đorđević
TANJUG/ TANJA VALIC/ nr
Danilović i Đorđević

TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Danilović i Đorđević, Foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Legendarni Predrag Danilović i Saša Đorđević su bili učesnici na najvećem i najznačajnijem festivalu sporta u Italiji, kojeg je organizovala najuticajnija i najtiražniji sporstki list "Gazzeta delo sport". Njih dvojica su bili kod panela posvećenom fenomenu jugoslovenske košarke, a odgovorali su na zaista zanimljiva pitanja!

PROČITAJTE JOŠ:

Kako prenosi Mozzart Sport, na pitanje koji današnji igrač bi mogli da igraju sa njima, Danilović i Đorđević su složno rekli: 

“Dončić i Jokić su fantastični igrači, ali jedini bi Bogdan Bogdanović mogao da igra sa nama!”

Bogdan Bogdanović

Alo/Marko Metlaš

Bogdan Bogdanović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Pored dvojice proslavljenih asova naše košarke učestvovali su i Boša Tanjević i Mihovil Nakić, legendarni igrač Cibone i član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine

Bivši selektor Srbije je rekao da je tajna jugoslovenske škole košarke bila u tome što je pored urođenog talenta, instinkta, timskog duha imala i sposobnost da “prevari” protivnika, da iskoristi maksimalno njegove slabosti.

Potom je Đorđević otkrio koja destinacija je bila najpoželjnija kada je igrao u inostranstvu:

"Mogao sam da biram klub u Evropi gde ću da nastavim karijeru, ali kada je stigao poziv iz Milana, nisam želeo druge ponude ni da uzmem u razmatranje" - rekao je Đorđević.

Danilović je naglasio da je njegova prva želja bila da igra sa Brunamontijem i da je zato izabrao Virtus iz Bolonje.

BONUS VIDEO

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja

 

 

 

Komentari (1)

s

12.10.2019 14:14

Da da kako da ne. Najbolji centar NBA nema pojma. Mogli ste da Jokica stavite i na pleja pa da posle kazete kako nema pojma. Dok GLODARSKA gamad vodi bilo koj savez tu uspeha nema. Mora zet da bude najbolji i moraju igraci kojima ste vi menadzeri da igraju. Bogdan je da se razumemo dobar igrac, ali uporedjivati njega sa Jokicem i Doncicem je bezobrazluk. Jokic i Doncic su uspeli gde niko nije, a Bogdanovic nije ni blizu njihovom uspehu