Srbija - Belorusija, Sonja Petrović
kss.rs
Srbija - Belorusija, Sonja Petrović

kss.rs

Srbija - Belorusija, Sonja Petrović, Foto: kss.rs

Junakinja pobede košarkašica Srbije protiv Belorusije (55:53) na startu EP za košarkašice Sonja Petrović posle utakmice je izjavila:

- Bila sam heroj sa aspekta jer sam postigla odlučujući koš, ali mislim da danas nije bilo heroja. Izborili smo pobedu, iako ovo nije bila utakmica kakvu smo želeli. Ipak, ono što se računa je da smo osvojile bodove, ali imamo o mnogo čemu da razmišljamo i mnogo toga da popravimo. Nadamo se da će sutrašnja utakmica biti bolja, jer protiv Rusije nemamo šta da tražimo sa ovakvom igrom.

Srbija - Belorusija, Nevena Jovanović

kss.rs

Marina Maljković, selektor Srbije rekla je: 

- Dobra stvar je da od ovoga ne možemo gore… To je pozitivna stvar za nas… Moram da se složim sa Sonjom, mi protiv Rusije ne možemo da učinimo ništa ukoliko budemo igrali na ovaj način. Moraće to da bude potpuno drugačiji dan, drugačiji pristup, drugačija košarka, ona koju igramo na svakom treningu a nismo je pokazali danas. Želim da čestitam Belorusiji na velikoj borbi. Nisu nas iznenadile, znale smo šta da očekujemo, znale smo da igraju čvrsto i da imaju puno iskustva. Na kraju smo pobedili, ali moramo da se probudimo i vratimo se našoj igri u odbrani i u napadu.