Crvena zvezda - Budućnost, Faje, Čović
KK Crvena zvezda, ABA liga
Crvena zvezda - Budućnost, Faje, Čović

KK Crvena zvezda, ABA liga

Crvena zvezda - Budućnost, Faje, Čović, Foto: KK Crvena zvezda, ABA liga

Hvala što ste pratili tekstualni prenos utakmice Crvena zvezda - Budućnost na portalu Alo!

Crvena zvezda - Budućnost 107:69

Jedan od najtežih poraza Budućnosti u novijoj istoriji

39' Rivers je lako izbacio Danila Nikolića za svoj 16 poen!

38' I jedna i druga ekipa jedva čekaju da se utakmica završi, jedni kako bi proslavili, drugi kako bi se što pre sklonili

37' Slobodna bacanja za Gordića koji pogađa oba bacanja! Vidno nervozni Goga Bitadze pravi i peti faul

36' Rivers je pogodio oba slobodna bacanja! Bel je pogodio sa poludistance. Trojka Simanića pa i Dobrića za +40 103:63

35' Sjajna odbrana Dobrića koji je i poveo kontra napad i povisio na 95:61. Nastavlja Zvezda da igra čvrstu odbranu! Barović je dobio isključenje zbog "šutiranja vazduha". Tajm-aut Repeše!

34' Lagani poeni iz prodora Filipa Čovića! Rivers pogađa od vrha table za 93:61

33' Boriša Simanić je pogodio trojku, a prednost Zvezde konstantnoraste, Gordić prekida polaganjem a zatim i šutem za tri poena 89:59

32' Još jedna trojka Kej si Riversa! Paljba Zvezde za +30!

31' Kej Si Rivers pogađa novu trojku sa 45 stepeni

Stratos ne može da se osloni na jednu nogu, odskakutao je napolje i otišao u svlačionicu!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE!

30' Perperoglu pogađa jako težak šut, pri kom se povredio! Na kraju treće četvrtine Noris Kol pogađa šut sa osam metara uz zvuk sirene!

29' Odlična odbrana Zvezde! Potpuno je Džekson van ritma, što ga je prilično naljutilo pa je zbog nedoličnog ponašanja kažnjen tehničkim greškama, a Klark je dobio jednu zbog prigovora.

28'  Tehnička greška Stratosu Perperogluu Tehničku je dobio zbog simuliranja, a Edvin Džekson je to "poklon bacanje" promašio

27' Dobrić pogađa za 2+1!Ništa gosti ne mogu da pogode, Trojka Perperoglua za još veću prednost! 73:49. Tehnička za Grka zbog simuliranja. 

26' Čović preko ruke Bitadze, i na drugoj strani promašaj za tri! Lošu Zvezdinu odbranu kažnjava Danilo Nikolić sa trojkom.

25' Sjajna blokada Majkl Odžoa, kratko prepucavanje Bitadze i Odžoa! Faje je potpuno sam promašio šut, napad za Budućnost ali i Gordić promašuje potpuno sam. Dobrić je ljut na Bitadzea koji je napravio blok u kom se dogodio kontakt! Skandiranje za Dobrića u Pioniru!

24' Jedan sudija je pokazao da je faul dok drugi da je istekao napad! Posle dogovora istekao je napad! Lošu odbranu Budućnosti koristi Beron. Faje krade loptu i od vrha table poentira za 65:46! Serijom 9:2 brzo je odbijen pokušaj Podgoričana da trojkama Bela uhvate priključak.

23' Nesportska za Davidovca nad centrom Budućnosti. Pogodio je oba slobodna!

22' Nova trojka koju pogađa Bel. Novi pik end rol, nova greška odbrane, prikucava Odžo, zatim Beron krade loptu i novi laki poeni Zvezde

21' Prva trojka Budućnosti Težak šut preko ruke pogađa Bel, 54:41. Beron u nastavku promašuje trojku, a Odžo prikucava promašaj. 

POČELA TREĆA ČETVRTINA!

 

statistika

sofascore

statistika, Foto: sofascore

 

KRAJ POLUVREMENA!

20' Polu horog Barovića za poene iz igre! Barović je imao mismeč na levoj strani, ali nije želeo da "reši" Lazića već je sačekao utrčavanje svojih saigrača i poslao pravovremenu asistenciju, 54:38. Tajm-aut Tomića da pripremi poslednji napad! 12 sekundi do kraja, Beron je opet promašio trojku!

19' Budućnost je opet poslala Odžoa na bacanja, ovaj pogađa samo jedno

18' Još jedan faul igrača Budućnosti  na sredini terena Zvezde. Jasmin Repeša je primoran da zatraži i drugi tajm-aut! Odžo je pogodio oba slobodna bacanja!

17' Ispravlja se Davidovac drugom trojkom 49:34! Ponovo raste prednost, nakon novog promašaja Danilo Nikolić faulira Fajea i šalje ga na liniju penala. Pogodio je oba bacanja 51:34!

16' Zvezda u malom kontra ritmu, Davidovac je već izgubio treću loptu u kratkom periodu. Kej Si Rivers svojim poenima sprečava nalet Budućnosti. 

BUDUĆNOST ŠUTIRA SLOBODNA 6/12 

15' Majkl Odžo je nehotice u padu udario Bitadzea u glavu, a prekršaj je napravio Kej Si Rivers.  Stratos Perperoglu kao da je na basketu! Još jedna trojka za Grka. Drugi faul Kej Si Riversa! Posle intervencije sudija ipak je odlučeno da je Stratos dao za dva! Bitadze je polovičan sa bacanja. Neodlučnost Budućnosti u napadu, niko nije hteo da šutne da bi Džekson promašio a Tajler iz skoka dao!

ZVEZDA ŠUTIRA 75% IZ IGRE! Čović ima već šest asistencija!

14' Novi laki poeni Dobrića, Noris Kol napokon pogađa nešto za Budućnost i to na isteku napada. 38:24. Pik end-rol Čovića i Cirbesa dok na drugoj strani Budućnost ne može da pogodi ni sa slobonog bacanja! Edvinu Džeksonu je promašio oba slobodna bacanja. Problem za Crvenu zvezdu mogu biti lične greške! Simanić i Cirbes imaju po tri faula, dok je Odžo na dve lične greške!

13' Grk je već dvocifren postiže novu trojku "bez koske", 36:22 ima Zvezda. Bitadze je uspeo da uhvati ofanzivni skok i da natera Cirbesa da napravi ličnu grešku. Promašio je oba slobodna. Edvin Džekson ponovo pravi korake i to je nova izgubljena lopta za Budućnost.

ZVEZDA ŠUTIRA ZA SADA 3/6 TROJKE!

12' Zvezda opet glupo pravi faul, 2+1 za Bitadze koji je pogodio i dodatno slobodno bacanje, treća lična greška Simanića. Sjajna blokada Fajea nad Klarkom!

11' DOBRIĆ ZA TRI, raste prednost Crvene zvezde 29:19! Perperoglu polaganjem primorava Jasmina Repešu da zatraži tajm aut, 31:19.

KRAJ PRVE ČETVRTINE!

10' Filip Čović je nezaustavljiv, svojim prodorima pravi probleme Eronu Klarku, ponovo šutira bacanja i pogodio je oba! 21:18.  Stratos Perperoglu pogodio je preko Klarka i doneo Zvezdi "plus 5", 23:18

SJAJNI PERPEROGLU, trojka za najveću prednost i kraj prve četvrtine 26:19

9' Opet 2+1, Cirbes je napravio faul nad Gordićem i poslao ga na slobodna bacanja. Sjajan prodor polaganja Čovića

8' Čović prodorom i akcijom "2+1" vraća prednost domaćinu - 15:14. Lična Čovića koji šalje Gordića na slobodna! Pogodio je samo jedno.

7' Novo izjednačenje, Cirbes se odlično snašao u reketu da bi Barović iz odbojke doneo prednost gostiju.

6' Seriju je prekinuo Faje! 

5' Još jedna lična Majkl Odžao koji je poslao Barovića na slobodno bacanje, posle datog koša! Vodi Budućnost 8:12, odgovorili su sa serijom 8:0!

4' Serija Zvezde 7:0! Crveno-beli u malom kontra ritmu posle serije. Klark je prvo zakucao, da bi onda Gordić i opet Klark doveli Budućnost u prednost! 

3' Prvo vođstvo Zvezde, Davidovac je dao trojku 5:4, Zvezda se uspešno odbranila ali u napadu je Beron promašio svoju drugu trojku ali je Davidovac imao skok u napadu a potom dodao loptu Odžu koji je povisio na 7:4.

2' Neprecizan je bio Mohamed Faje, a Klark pogađa jedan jako težak šut. Šehović kasnije krade loptu, ali Noris Kol ne može da pogodi šut za tri poena, ostaje 4:0 za Budućnost. Na liniji slobodnih bacanja je Beron koji je prethodno promašio prvu trojku u seriji! On je šutirao 2/2! NESPORTSKI FAUL za Norisa Kola, to je njegova druga lična pa je primoran da izađe iz igre!

1' Prvi napad na utakmici je imala Budućno, Faje je napravio faul nad centrom Budućnosti, Bitadze je pogodio oba slobodna! 

 

PRVA PETORKA!

ZVEZDA: Davidovac - Lazić - Beron - Faje - Odžo

BUDUĆNOST: Kol - Džekson - Šehović - Klark - Bitadze

UTAKMICA JE POČELA!

Sastavi

ZVEZDA: Čović, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo.

BUDUĆNOST: Džekson, Kol, Su. Šehović, E. Klark, Barović, K. Klark, Gordić, Bitadze, Popović, Bel, Nikolić, Vilijams.

Sudije: Radović, Javor, Koljenšić.

Fudbaleri Crvene zvezde gromoglasnim aplauzom pozdravljeni. prisutni nekadašnji reprezentativac Milan Gurović, bivši centarfor crveno-belih i reprezentacije Dragan Mrđa, otac najboljeg tenisera sveta Srđan Đoković...

Delije prozivaju sudije i sa tribana odjekuje: "Lopovi, lopovi". Najviše se proziva sudija Damir Javor: "S*saj Javore!"

Crvena zvezda Budućnost

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda Budućnost, Foto: ALO! Vuk Žarić

 

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos druge utakmice finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti na portalu Alo!

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti večeras od 19 časova igraju drugu utakmicu finala ABA lige u dvorani Aleksandar Nikolić!

Crveno-beli su prvi meč razbili igrače Budućnosti 91:72 i tako obezbedila prednost pred gostovanje. Oni su ukupno dali 12 trojki iz 22 šuta i imali šut iz igre 56 odsto. Bili Beron postigao je 19 poena (trojke 4/4), a na drugoj strani Noris Kol 18.

Ako Zvezda ponovo iskoristi prednost domaćeg terena, u sredu u "Morači" imaće prvu od tri šanse za povratak na regionalni tron i plasman u Evroligu 2019/20.

Zvezda ove sezone ima stoprocentan skor protiv Podgoričana - 4:0, uz prosečnu koš-razliku od skoro "plus 16".

Komentari (1)

partidzan

15.04.2019 03:33

a mismo penecelin za vas.Da ne vam bili sudije mozda bi ve rasformirali.I mi posle u finale bi rascepali Buducnos.PARTIZAN FOR REVERS .