Kuzmić i Faje
Alo Marko Metlas
Kuzmić i Faje

Alo Marko Metlas

Kuzmić i Faje, Foto: Alo Marko Metlas

Senegalac Mohamed Faje više nije košarkaš Crvene zvezde, saopštio je danas srpski i regionalni šampion.

Kako se navodi, ugovor je sporazumno raskinut.

"Mo Faje je igrajući celu prošlu i deo ove sa našim klubom osvojio tri trofeja i bio deo aktuelnog takmičarskog sastava koji je nastupao u ABA i Evroligi. Klub se ovom prilikom zahvaljuje Fajeu na svemu što je pružio na terenu i van njega. Takođe, klub izražava zadovoljstvo na velikom razumevanju prilikom razgovora da se saradnja okonča na maksimalno i obostrano korektan način", stoji u sopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Mohamed Faje

Alo!/Marko Metlaš

Mohamed Faje, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Krilni centar oprostio se od navijača i zahvalio crveno-belima na prilici da osvaja trofeje.

"Dragi Zvezdaši, prijatelji, obraćam vam se sa pomešanim emocijama. Crvena zvezda mi je u karijeri dala neke nove mogucnhosti i priliku da osvajam trofeje, priliku da igram Evroligu. Pamtiću trofej ABA lige, šampionsku titulu u Srbiji. Zahvaljujem se stručnom štabu, trenerima, ljudima zaposlenim u klubu svima koji su mi olakšali boravak u Crvenoj zvezdi. I naravno želim da se zahvalim navijačima koji su cinili da se osecam posebno iz nedelje u nedelju igrajuči za klub. Ovo je bilo lepo putovanje, novo životno i profesionalno iskustvo i sa velikim žaljenjem se opraštam od svih. Crvenoj zvezdi želim puno srece u budućnosti i još puno osvojenih trofeja“, poručio je Faje.

KK Crvena zvezda navela je i da je Faje je posle Derika Brauna i Nemanje Nenadica (KK Mega – pozajmica) treći igrac ciz aktuelnog sastava koji je promenio sredinu.