Partizan - Cibona, Markus Pejdž
ABA LIGA, KK Partizan
Partizan - Cibona, Markus Pejdž

ABA LIGA, KK Partizan

Partizan - Cibona, Markus Pejdž, Foto: ABA LIGA, KK Partizan

Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos utakmice Cibona - Partizan (59:83).

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan je već na startu poslednje četvrtine napravio razliku od 21 poen i najavio Ciboni da nema čemu da se nada do kraja, ali Hrvati se nisu predavali. Jedan od najlepših momenata bio je elijup Lendejla. On je zadržao nervozu s početka utakmice, ali to ipak nije nanelo štetu ekipi ni u jednom segmentu. Crno-beli su održavali i na momente povećavali svoju prednost, pa je u tim trenucima ona izlazila i na 22 poena. 

Cibona je u poslednjoj deonici igrala svoju najslabiju košarku i neke neshvatljive greške, pre svega Gilberta, dovele su do toga da i zagrebačka publika jedva čeka kraj u tim trenucima. Prednost se tri minuta pre kraja popela na 27 razlike, Partizan se tada već i pomalo igrao sa svojim protivnikom. Cibona nije mogla jedan konkretan napad napraviti, praktično ni ući u poziciju za dva poena. Naš klub je ipak malo usporio do kraja i došlo se do konačnog rezultata 59:83.

 

TREĆA ČETVRTINA

Na Gagićevim i Pejdžovim krilima Partizan je početkom treće četvrtine došao do ogromne prednosti, 36:53. Odbrana Cibone nije imala nikakvo rešenje za njih dvojicu, pa je trener Zagrepčana morao reagovati tajm autom. To nije pomoglo, Partizan je brzo stigao do 21 poena prednosti šutem za dva Stefana Jankovića, 38:59. Cibona je posle toga krenula odlučnije i napravila seriju 8:0. Niz Cibone je prekinuo Marinković pogotkom za tri poena. 

Do kraja četvrtine je usledila serija promašaja i jednog i drugog tima, rezultat je ostao 46:63. Partizan sa 17 poena viška u džepu ulazi u završnicu.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

Rogić je poentirao na početku druge deonice i smanjio na 18:20. Gagić je potom napravio faul u napadu, kao i Novačić na drugoj strani. Opet problem za Partizan, Lendejl je napravio i treću ličnu grešku. Trajala je serija Cibone, Markota poentirao za dva poena, 22:20. Aleks Renfro prekida seriju i pogađa trojku uz faul, 22:24. Veličković pogađa preko Novačića za 22:26 i nešto lakše disanje.

To nije potrajalo, pa su Hrvati nošeni Ljubičićem došli do 28:28, ali Partizan je uspevao da održava jedan do dva poena prednosti. Cibona je za to vreme samo jednom povela, 32:31, ali ta prednost je anulirana već u sledećem napadu. Nikolić je pogodio trojku i to je bio najznačajniji momenat u Partizanovoj seriji 10:0 koja je srpskom timu donela prednost 32:41, koja je ujedno i najveća na meču. Ljubičić je do kraja promašio dva slobodna bacanja i rezultat je ostao nepromenjen, 32:41.

 

 

PRVA ČETVRTINA

 

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos meča Cibona - Partizan na portalu Alo!

Crno-beli su četvrti na tabeli sa skorom 11/6, dok je Cibona na sredini tabele sa 7/10.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ovako je najavio meč.

- Meč Cibone i Partizana je istorijski, pravi klasik. Svi znamo koliko su ova dva kluba važna za razvoj košarke i koliku pažnju njihovi susreti uvek izazivaju. Osim tog istorijskog rivalstva, pet kola pre završetka lige i jedni i drugi imaju svoje razloge za maksimalnu motivaciju u ovom meču. Zbog toga očekujem veoma dobru utakmicu.

Partizan je bolje ušao u meč. U ranoj fazi došli su na +8, i to Lendejl s četiri poena, Nikolić trojkom i Stefan Janković atraktivnim zakucavanjem, uz polovičan učinak s penala Nikole Jankovića. Mali problem za tim Andree Trinkijerija moglo bi da predstavljaju dva brze lične greške Džoka Lendejla. Ipak, nakon rezultata 2:10, Cibona se trgnula i serijom 8:2 vratila na svega dva poena razlike (10:12). Cibona u prvih pet minuta meča nije postigla koš iz igre.
Prvu četvrtinu obeležio je veliki broj nesportskih faulova, ali Cibonin loš početak utakmice Partizan nije značajnije iskoristio sve do pred kraj deonice i rezultat se držao na svega par poena prednosti u korist Beograđana. Ipak, na postojećih +3 načinjen je faul nad Gagićem koji je pogodio drugo bacanje i doneo nešto osetnija četiri poena razlike svom timu. Kraj prve četvrtine, 20:16.