NEMA MIRA, LIGA POD ZNAKOM PITANJA Čelni čovek Partizana oglasio se o ucenama

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović, Foto: Alo/Vladimir Marković

ABA liga je pred krahom. Za danas zakazani sastanak Skupštine za 10 časova je otkazan noć pre. Odlazeći predsednik Domagoj Čavlović, naveo je da nema smisla održati sednicu od koje zavisi opstanak takmičenja i saopštenje zaključio rečima "Laku noć svima i laku noć ABA liga".

Pitanje je hoće li takmičenje početi, i ako krene kada će startovati.

U osnovi svega je sukob Crvene zvezde i Partizana, "rat" u kome se ne biraju ni sredtsva ni reči.

Ko je najveći problem regionalne košarke?

Ukupan broj glasova: 222

  • Crvena zvezda: 62% (137)
  • Partizan: 27% (60)
  • Budućnost: 1% (3)
  • Cedevita Olimpija: 0% (1)
  • Cibona: 1% (3)
  • Mornar: 0% (0)
  • FMP: 7% (16)
  • Mega: 1% (2)

Crno-beli ne popuštaju ni za jotu. Žele da se iz regionalnog takmičenja isključi FMP zbog sukoba interesa.

- Partizan je pokrenuo inicijativu da se zakaže vanredna Skupština na kojoj će se doneti najvažnije odluke kako bi ABA liga mogla da krene. Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom - rekao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, gostujući u jutranjem programu TV Prva.

Čelni čovek crno-belih kaže da je to sukob interesa i da to tim iz Humske ne može da prihvati.

- ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tamo gde ga nema. Zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu zbog pravne dokumentacije. Tužba se odnosila na neuređenje pravne dokumentacije. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin.

Partizan traži da sud u Lozani bude glavni i rešava sporove. Na pitanje da li je dobio podršku i neke druge ekipe, kaže:

- Jesam. Sve najjače lige na svetu, svima njima sudi sud u Lozani. Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa, jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi.

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra.

- Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja.

Mijailović kaže da ovo nije rat Zvezde i Partizana.

- Ovo nije rat Crvene zvezde i Partizana. Poštujem navijače i uspehe koje Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi