Tobajas Heris i Boban Marjanović
AP/Ringo Hw Chiu
Tobajas Heris i Boban Marjanović

AP/Ringo Hw Chiu

Tobajas Heris i Boban Marjanović, Foto: AP/Ringo Hw Chiu

Krilnom igraču Tobajasu Herisu istekao je ugovor sa Filadelfijom, a oni će imati i najbolju mogućnost da ga potpišu ovog leta.

Tačnije, oni će imati opciju da mu ponude petogodišnji ugovor vredan maksimalno 188 miliona dolara, dok će svi drugi klubovi moći da idu do cifre od 141 miliona za četiri godine.

O tome hoće li ostati saigrač Bobana Marjanovića i ostastka družine, prvenstveno će zavisiti o tome hoće li sa Seventisikstersima potpisati novi ugovor Džimi Batler, koji je ipak mnogo veća zvezda od Herisa, posebno kada je u pitanju maks ugovor.

Ali ako mu i propadne opcija sa Filom, čini se kako Heris nema baš nikakvih razloga za brigu, jer kako prenosi portal Philly.com, čak pet klubova je ozbiljno zainteresovano da dovedu Tobajasa, a svi redom imaju dovoljno prostora na u budžetu da mu ponude maksimalni ugovor. To su Sakramento, Dalas, Juta, Indijana i Bruklin.

Ko će na kraju izaći kao pobednik ove trke, ostaje da se vidi, za kraj spomenimo kako je Heris ove sezone zabijao tačno 20 poena hvatao 7.9 skokova, ali je taj prosek nešto je bio bolji tokom perioda u LA Klipersima.

Tobajas Heris

AP/Frank Gunn

Tobajas Heris, Foto: AP/Frank Gunn

Nakon trejda u Siksterse, njegove su brojke malo pale, dok je drastično manje poena zabijao u doigravanju, svega 15.5 uz devet skokova i četiri asistencije.