Makabi - Budućnost, Džekson
Evroliga
Makabi - Budućnost, Džekson

Evroliga

Makabi - Budućnost, Džekson, Foto: Evroliga

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su večeras Darušafaku u gostima sa 80:65 (25:16, 19:18, 16:15, 20:16) u 17. kolu Evrolige.

Moskovljani su praktično već u prvih 10 minuta rešili pitanje pobednika, pošto su stekli osetnu prednost koju su u nastavku susreta bez ikakvih problema uspeli da sačuvaju.

Darušafaka je samo u par navrata uspela da smanji na jednocifren zaostatak, ali pravi odgovor na igru CSKA nije imala.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nando De Kolo sa 17 poena, dok je četiri manje postigao Kori Higins.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini dvocifreni u ekipi Darušafake bio je Kartal Ozmizrak sa 13 poena.

CSKA je posle večerašnje pobede treći sa 13 trijumfa iz 17 utakmica, dok je Darušafaka poslednja, 16. sa skorom 2/15.

Panatinaikos je u Atini savladao Bajern - 77:67. Meč su rešili posle prve deonice u kojoj su stekli dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Papapetru (18, 8sk) i Kalates (14, 11as). Na drugoj strani je jedino Vilijams bio dvocifren - 21 poen.

Budućnost je posle velike borbe pala u Tel Avivu. Makabi je slavio - 81:76. Podgoričani su na dva minuta pre kraja imali devet poena zaostatka (79:70), spustili su na “-3” (79:76), ali je Vilbekin sa penala rešio pitanje pobednika.

Ujedno je Vilbekin bio i najbolji kod domaćina sa 16 poena. U timu Jasmina Repeše je briljirao Noris Kol sa 25 poena i šest skokova.

U poslednjem meču dana Barselona je u Milanu slavila - 90:85. Španski tim je meč prelomio boljom igrom u drugom poluvremenu. Armani je u samoj završnici uspeo da priđe i da pripreti, ali su Katalonci bili sigurni sa linije penala.

U timu Svetislava Pešića je najbolji bio Ertel (21, 6as), dok su se na drugoj strani istakli Micov u Džejms sa po 20 poena. Pjaniđani ni u ovom susretu nije računao na povređenog Nedovića.