Kobi Brajant
Profimedia
Povučene i osmica i 24-ka... Kobi Brajant

Tanjug/AP

Povučene i osmica i 24-ka... Kobi Brajant, Foto: Tanjug/AP

Žreba za grupe Svetskog prvenstva u Kini ovog leta održaće se u subotu od 11:30 po srednjeevropskom vremenu, a glavna zvezda će biti jedan od najboljih košarkaša ikada - Kobi Brajant.

Crna Mamba će izvlačiti članove grupa zajedno sa nekadašnjom NBA zvezdom iz Kine Jao Mingom, dok će deo spektakla biti i poznati pevač Džejson Derulo.

Petostruki NBA šampion je u Šenženu odgovarao na pitanja novinara, a ovo jedno je posebno, pogotovo za ljude iz Srbije.

- Da li mislim da Srbija može da pobedi SAD, odgovor je "da". Mislim da mogu da ih pobede i da su jedini tim koji ima šanse da nas pobedi. I zato moramo da budemo na prstima i spremni, jer svakako možemo da budemo poraženi - bio je odgovor Mambe na jedno od pitanja novinara.

Kobi Brajant

Printscreen Twitter/Hoolywood Re

Kobi Brajant, Foto: Printscreen Twitter/Hoolywood Re

Dao je odgovor na misteriju iz vremena dok je aktivno igrao i bio član reprezentacije SAD.

- Razlog zašto sam uzeo desetku kad igram za reprezentaciju jer je, dok sam odrastao, "10" bio broj svih mojih omiljenih fudbalera. Mislio sam da je to prestižan broj koji sam i sam hteo da nosim u reprezentaciji - rekao je Kobi, koji je fudbal zavoleo jer je odrastao u Italiji.

Pročitajte još:

Takođe, novinare je zanimalo i protiv koga je najviše voleo da igra u dresu "Drim Tima".

- Najviše volim da igram protiv svog brata Paua Gasola i nacionalnog tima Španije, to je lako pitanje - bio je odgovor Brajanta, koji je upravo Španiju pobedio sa reprezentacijom u finalima Olimpijskih igara 2008. i 2012. godine.

Svetsko prvenstvo se održava u Kini i trajaće od 31. avgusta do 15. septembra.