Bogdan Bogdanović
AP
Bogdan Bogdanović

AP

Bogdan Bogdanović, Foto: AP

Sakramento slavi Bogdana Bogdanovića! Srpski košarkaš bio je heroj pobede Kingsa protiv Los Anđeles Lejkersa, pošto je uz zvuk sirene pogodio trojku za konačnih 117:116!

Pročitajte još:

 

Do te poslednje deonice Srbin je ubacio ukupno 11 poena, dok je u poslednjoj zabeležio 12. Dakle, ukupno 23 za 30 minuta koliko je proveo u igri. Imao je i dva skoka i asistenciju.

Imali su Lejkersi na 41 sekundu do kraja +3, jer je Kuzma pogodio trojku, da bi isti igrač imao polovičan učinak sa linije penala za 116:114.

Bogdan Bogdanović

AP

Bogdan Bogdanović, Foto: AP

Tada je na scenu stupio Bogdanović! Na semaforu je stajalo 4.6 sekundi do kraja, Bogdan je dobio loptu iz auta, planski su ga tražili, a onda je Srbin sa korakom unazad pogodio preko visokog Čendlera za prvi koš Kingsa za pobedu, uz zvuk sirene, još od 2015. godine.

 

Vredi pomenuti i to da za Lejkerse nije igrao Lebron Džejms zbog povrede, ali je bio u civilu i gledao je meč.

 

Usled njegovog izostanka, Kajl Kuzma je sa 33 poena i devet skokova bio lider tima. Ingram je ubacio 22, Lonzo Bol je imao 20 poena, 12 asistencija i devet skokova, dok je Čendler ostvario učinak sa 11 poena i 10 skokova.

S druge strane, posle Bogdanovića najefikasniji u redovima Kingsa je bio Kouli-Štajn sa 19 poena i osam skokova. Nemanja Bjelica je imao 18 poena i šest skokova, koliko je zabeležio i Šumpert. Dearon Foks je meč završio sa 15 poena, 12 asistencija i devet skokova.