Vlade Divac
AP Rich Pedroncelli
Vlade Divac, Foto: AP Rich Pedroncelli

Sakramento Kingi i Portland Blejzersi u subotu su razmenili nekoliko igrača - Kent Bejzmor i Entoni Toliver će put Kalifornije, dok će u suprotnom pravcu Trevor Ariza, Vendel Gabrijel i Kaleb Svenigan, prenosi novinar ESPN Adrian Vojnarovski.

Isti izvor navodi i da su Blejzersi klubu ćiji je prvi oiperativac Vlade Divac ostupili pravo na dva draft pika iz druge runde. Portland je ovim trejdom uštedeo 12.3 miliona dolara i plaćanje takse na luksuz.

Tridesetogodišnji Bejzmor je od 2014. u Blejzersima, a prethodno je pet sezone nosio dres Atlante. Nakon što 2012. nije draftovan, prvi ugovor u NBA ligi dobio je od Golden Stejta u julu iste godine zahvaljujući dobim igrača u Letnjoj ligi. Voriorsi su ga u februaru 2014. trejdovali u Los Anđeles Lejkerse.

Iskusni bek ove sezone prosečno beleži 7.9 poena, 4 skoka i 1.4 asistenciju.

Tridesetčetvorogodišnji Toliver je od 2008. u najjačoj ligi, a tokom 2009. imao je kratak izlet u evropsku košarku, gde je bio član Galatasaraja. Kao i Bejzmor nije izabran na draftu, a igrao je sa San Antonio, Portland, Golden Stejt, Minesotu (dva puta), Atlantu, Šarlot, Feniks, Detroit (dva puta) i Sakramento u sezoni 2016/17. Krilo se u Kingse vraća sa prosekom od 3.9 poena, 3.3 skoka i 0.9 asitencija u 33 meča aktuelne sezone.

Trevor Ariza, 43. pika na draftu 2004. u Sakramenu se zadržao samo šest meseci. Prethodno je igrao za Vašington (dva puta), Feniks, Hjuston (dva puta), Nju Orleans, LA Lejkerse, Orlando i Njujork. Sa Lejkersima je 2009. osvojio titulu. Ove sezone prosečno postiže 6 poena, uz 4.6 skoka i 1.6 asistenciju.

Portland je deseti na Zapadu sa učinkom 18-25, dok je Sakramento tri pozicije niže sa skorom 15-26.