Bogdan bolji od Nikole!

P. Vuković | sport 2018-01-07 21:19:48 2018-01-07 21:19:48

Bogdanović ubacio 11 poena, za razliku od Jokića koji je stao na osam, ali je imao i 10 asistencija

EPA/ John G Mabanglo

Sakramento-Denver 106:98, Bogdanović-Jokić 11:8! Sudbina je tako htela da se baš na pravoslavni Božić sudare dvojica Srba u NBA ligi, Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić.

Pobedu je odneo ruki, u svakom smislu – na terenu je proveo 32 minuta upisavši 11 poena (2/8 za dva, 1/1 za tri), uz pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu. Na drugoj strani, centar Nagetsa nije imao poseban košgeterski učinak, ali je sjajno razigravao saigrače, pošto je sakupio čak deset asistencija, a imao je i sedam uhvaćeih lopti, uz osam poena (3/6 za dva, 0/4 za tri poena). Međutim, Nikola je ovog puta i gubio lopti, čak pet puta.

Bobi odličan u pobedi nad Hjustonom

Dobro veče imao je i Boban Marjanović, koji je napokon počeo da dobija šansu. U trijumfu nad Hjustonom, trener Sten van Gandi mu je dao 11 minuta da bude na terenu i Bobi mu se odužio na pravi način – ubacio je 10 poena (šut iz igre 4/8), imao pet skokova i jednu asistenciju.

 Ovim rezultatom se više bave u Denveru, pošto im je meč protiv Sakramenta bio najgori ove sezone po pitanju izgubljenih lopti. Čak 26 puta su dozvoljavali „kraljevima“ da im uzmu loptu, što je za ekipu kao što su Nagetsi poražavajuće.

- Bacali smo lopte naokolo, delili, kao da nam je bilo svejedno. Moramo da dodajemo sa boljim osećajem. Moramo da obratimo pažnju na ovaj segmenat igre jer je to problem koji vučemo cele sezone. Zvuči jednostavno kada pričate – dodati loptu, ali nije baš tako lako za nas – slegao je ramenima Jokić.

Upravo su Jokić i Džamal Mari izgubili loptu u trenucima u trećoj četvrtini kad je Denver hvatao priključak, što je imalo uticaja da Kingsi održe prednost.

 - Bacio sam loptu Jokiću u trenutku kada čak on nije ni gledao, nije bio svestan da ide ka njemu. Preuzimam krivicu. Moram da gledam kada i kome dajem loptu i da se potrudim da sve funkcioniše kako treba, posebno u napadu – rekao je Mari.

Expand player
Pogledajte više