Boban Marjanović
printscreen
Boban Marjanović

AP Photo/Michael Ainsworth

Boban Marjanović, Foto: AP Photo/Michael Ainsworth

Dalas Maveriksi će biti među 22 tima koji su svojim rezultatima zaslužili da pakuju kofere za Floridu. Srpski as u dresu Mavsa Boban Marjanović se za "Sportski žurnal" osvrnuo na prethodnu pauzu u sezoni: 

"Mi praktično nijednog trenutka nismo ni prestali da radimo. U početku smo trenirali kod kuće, po detaljnom programu koji smo dobili od kluba. To su uglavnom bile vežbe za održavanje tonusa mišića, trčanje, vožnja bicikla i tako dalje. Nismo znali da li i kada će se sezona nastaviti, ali ja sam sve vreme bio optimista i verovao sam da će se naći načina da da se vratimo na teren. U skladu sa tim trenirao sam šest dana, a nedeljom sam odmarao", rekao je stameni centar za "Žurnal".

 

Bobi je objasnio i kako izgledaju treninzi u doba korone u NBA.

"Pazi se na svaki detalj. Od nošenja maski, izbegavanja kontakta, pa na dalje. Ništa nije prepušteno slučaju. Pre ulaska mere ti temperaturu, obuću u kojoj dođeš moraš da ostaviš. U njoj ne možeš da uđeš u trening centar. Odmah čim završiš rad na nekoj spravi, to se odmah dezinfikuje. Pazi se na razdaljinu. Tako da u isto vreme radi četvorica igrača. Dok jedan trči, drugi šutira, treći je u teretani, četvrti radi na skoku i onda se vrtimo u krug. Na jednog igrača ide jedan trener i nema mešanja."

"Ne mogu da pretpostavim kako će sve to izgledati, ali verujem da će biti nešto slično kao na Svetskom prvenstvu, kao i da će svi bezbednosni protokoli biti detaljni i jasno definisani. Generalno, u NBA se uvek misli na sve. I sigurno će tako biti i ovoga puta. Bićemo svi zajedno, viđaćemo se i van terena. U Diznilendu ne može da bude loše. To je sigurno."