"LUPILO GA JE, OGROMAN ŠOK" Bivši saigrač Darka Miličića iz najtežih vremena istakao šta bi spasilo srpskog centra

Darko Miličić i i Igor Rakočević su bili u sastavu Srbije i Crne Gore na Evrobasketu 2005. poznatom po antologijskom debaklu.

Darko Miličić
Darko Miličić, Foto: Blic/Marko Metlaš

O NBA karijeri Darka Miličića srpska javnost je vrlo dobro upoznata. Osim što se drugi pik drafta mučio sa minutažom u izuzetno jakim Detroit Pistonsima, godinu dana od šampionske titule je doživeo debakl u dresu SCG, pošto brutalno jak sastav na svom terenu nije uspeo da dođe ni blizu medalje. Predviđalo se zlato.

Igor Rakočević je ima kratko i neslavno iskustvo u Minesoti, da bi se ubrzo vratio u Evropu i bio dominantan strelac. Bivši igrač Crvene zvezde, Budućnosti, Real Madrida, Efes Pilsena i Tau Keramike je dao svoje viđenje mogućeg rešenja za napredak Miličića u NBA ligi:

"Darko Miličić je divan čovek, humanitarac. Jednostavno nije uspeo da pokaže svoj maksimum. Pretpostavljam da nije imao ni dovoljno kvalitetna savetnike oko sebe. Verovatno, kako on sam kaže, da ga je sve to lupilo mnogo rano. On je bio dosta mlad, igrao u Vršcu i onda su odjednom došli ljudi sa 'Ideš u NBA, drugi si na draftu'. To je ogroman šok i za nekog mladog čoveka koji ništa nije iskusio u životu i sa tim nije lako nositi se. Možda da je imao neke ljude oko sebe koji su mogli da mu pomognu da bi prošao košarkaški bolje, ali opet čovek treba da zna da košarka nije ceo život i ceo svet. Postoji mnogo drugih stvari pored košarke", izjavio je Rakočević u intervjuu za Balkan info.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi