Kobi Brajant
EPA/Larry W Smith
Kobi Brajant, Foto: EPA/Larry W Smith

Radi se o utakmici 10. februara 2012. godine, Lejkersi su gostovali Niksima na Medison Skver Gardenu.

"Čuvao sam Kobija u Gardenu. Ne znam koliko je ubacio do tad, ali znam da sam mu više puta ukrao loptu. U glavi sam tokom utakmice imao sliku kako pričam bratu da sam ukrao loptu od Kobija. Kako sam mu izbio loptu pre šuta, prošao pored njega i zakucao...", počinje priču Šampert i onda dolazi četvrta četvrtina:

"Slavio sam već, publika je bila u transu, Džeremi Lin je igrao dobro...Četvrta četvrtina počinje i Kobi meni kaže: 'Dobro si odigrao, mali' (potapše ga). Gledam u sat i razmišljam se: 'Još 12 minuta ima, o čemu priča?'. Tokom cele utakmice sam dobacivao, pun energije, želje - to je Kobi Brajant. Ništa mi nije rekao, samo: 'Dobar si bio, mali'. Fokusirao se i krenuo, gledam njegove poteze i finte i pitam se šta je on?! Ubacivao je sve. Kada je pogodio trojku kao što sad Kari radi, Dantonio je tražio tajm-aut. Samo sam mogao da mu kažem: Uradio sam sve!", završio je Šampert.

Brajant je završio utakmicu sa 34 poena, od čega 14 u poslednjoj deonici. Na njegovu žalost, Lejkersi su izgubili 92:85, a iz toga meča ostaje upamćena ova neverovatna asistencija od table.