Vladimir Lučić (Bajern)
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
Vladimir Lučić (Bajern)

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Vladimir Lučić (Bajern), Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Barselona sa skorom 6-1 vodi u Evroligi, na drugom mestu je, iznenađujuće, minhenski Bajern sa skorom 6-2.

Jedna od udarnih igala tima je Vladimir Lučić, reprezentativac Srbije. Jedini je u dosadašnjih osam kola dva puta proglašen za igrača kola (praktično tri puta, jer je 3. i 4. kolo objedinjeno).

Klub je, od kako je 2011. rešio da reafirmiše košarkašku sekciju, osnovu bazirao na trenerima sa naših prostora Svetislavu Pešiću, Aleksandru Đorđeviću, Dejanu Radonjiću, a sada je na kormilu još jedan koji se može podvesti pod "naš" - Andrea Trinkijeri.

Sa nekadašnjim Partizanovim tandemom Nemci dominiraju Evropom.

Sa prosečnim indeksom korisnosti 21,27 u osam utakmica Lučić je drugi igrač Evrolige, iza Nikole Mirotića (23,60) koji je odigrao pet mečeva.

Sedmi je strelac Evrolige (15,88 poena) s procentima šuta iz igre 58% za tri poena, 75% za dva poena.

Sistem funkcioniše - sjajno. Postavio ga je Trinkijeri.

- Izuzetno obraća pažnju na svaki detalj, pred svaku utakmicu unosi novine, možda se nekome sa strane čini da su male, ali izuzetno su važne, što rezultat potvrđuje. Njegov mentalitet je sličan našem, priča naš jezik... Mnogo toga se poklopilo - kazao je Lučić za "Mocartsport". - U svakom meču imate motiv, pogotovo u Evroligi, ali možda je meč sa zvezdom bio poseban za nas dvojicu, jer smo bili u Partizanu. Ja sam do tada imao skor 0-3 s crveno-belima, računajući duele od kada sam otišao iz Partizana, pa sam želeo da ga popravim. Andrea je bio u Partizanu dve sezone, vodio je derbije. Bio je sada motivisan. To je naravno sve u sportskim okvirima, što dodatno čini naš posao lepšim.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: