Bojan Bogdanović, Bogdan Bogdanović
Profimedia
Bojan Bogdanović

AP/David Zalubowski

Bojan Bogdanović, Foto: AP/David Zalubowski

* Košarkaši Hrvatske nisu zabeležili neki veći uspeh od kad su sišli sa postolja 1995. godine! 

* Rođen je u Mostaru gde je počeo svoju karijeru u Zrinjskom.

* Trenirao ga i Željko Obradović u Fenerbahčeu!

 

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predstavljen je u svom novom klubu Juti Džez, ovim transferom je postao i najplaćeniji hrvatski sportista.

Sa njim na konferenciji za medije je bio i Majk Konli, još jedno veliko pojačanje Džezera koje je stiglo iz Minesote Timbervulvsa!

"Želim zahvaliti Juti što me dovela, uzbuđen sam što ću biti deo ove organizacije i ove kulture. Imamo jedan od najdubljih rostera u ligi i jedva čekam da krenemo", rekao je Bojan u uvodnoj reči.

Zarađivaće 73 milion dolara za četri godine, što je u proseku 18,25 miliona po sezoni. Takav novac je mogao da dobije i u drugim klubovima ali on se odlučio za Jutu:

"Juta je jedan od najboljih klubova lige u protoku lopte i u odbrani, ima dubok roster, puno kombinacija koje trener može koristiti, biće zabavno za sve nas."

"Džezeri" će biti četvrti klub za Hrvata u njegovoj šestoj NBA sezoni, nakon Bruklina, Vašingtona i Indijane. Nosiće broj 44. koji je veoma popularan među košarkašima iz Hrvatske pošto je taj dres nosio Dražen Petrović, a uzeo ga je i Mario Hezonja u Portlandu!

"Čuo sam sjajne stvari o treneru, koji je radio i u Europi, a jedan je od najboljih u ligi. Ovo je jedna od najtežih dvorana za gostovanje, kako zbog atmosfere tako i zbog sastava igre i odbrane, pa sam srećan jer sam došao na ovu, bolju stranu", rekao je Bogdanović

Bogdanović je poznat po tome što rekto kada propušta utakmice i da voli među prvima da stigne na trening:

"Pomalo sam sujevjeran, mislim da ću loše igrati sledeći dan ako propustim trening. Volim igrati i takmičiti se, bez obzira na to radi li se o treningu ili utakmici."

Najavio je i da će u novoj sezoni biti još bolji.

"Svakog leta radim na sebi, a posebno ovog leta kad nemam obaveza u reprezentaciji, i uvek gledam da nešto usavršim."

Hrvatska nije uspela da se plasira na Mundobasket u Kini, koja se igra od 31. avgusta do 15. septembra!

PROČITAJTE JOŠ: