Bertomeu javno objasnio zašto Partizan neće igrati u Evroligi sledeće sezone

Alo.rs/I. S. | sport 2020-05-25 16:53:17 2020-05-25 16:53:17

Takmičenja pod okriljem kompanije EKA su suspendovana i neće biti proglašeni šampioni.

Alo Vladimir Markovic

Đordi Bertomeu je novinarima objasnio razloge za odluku o poništavanju Evrolige i Evrokupa kao da se nisu ni igrali, kao i zbog čega neće biti novih učesnika takmičenja u sledećoj sezoni. Bilo je najava da će se broj učesnika povećati na 20 da bi najbolje ekipe Evrokupa mogle da se presele u elitno takmičenje, ali to su bila samo medijska nagađanja, rekao je Bertomeu. 

- Doneli smo jednu od najtežih i najtužnijih odluka od osnivanja takmičenja. Pokušali smo sve što je u našoj moći da nastavimo takmičenje, ali je to prosto bilo nemoguće. Mislimo da je odluka najbolja moguća za sve, klubove, vlasnike, sponzore, igrače... Još uvek je rano govoriti o finansijskim problemima ove odluke. Kad su u pitanju igrači, oni su većinom bili protiv nastavka sezone jer ne bi mogli da podignu formu na željeni nivo. Evroliga nikad nije razmatrala mogućnost proširenja broja učesnika na više od 18. Već danas smo počeli da pravimo planove za sledeću sezonu - rekao je Bertomeu. 

Odluka o suspenziji sezone i zamrzavanju učesnika Evrolige najteže je pogodila Partizan, koji je bio najbolja ekipa Evrokupa i ABA lige. 

Expand player
Pogledajte više