Bili Beron i Ognjen Jaramaz
Aba liga/Crvena zvezda mts
Bili Beron i Ognjen Jaramaz

Aba liga/Crvena zvezda mts

Bili Beron i Ognjen Jaramaz, Foto: Aba liga/Crvena zvezda mts

Nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde će večeras prvi put gostovati bivšem klubu. Amerikanac je ostao u lepom pamćenju "delijama", kako zbog odličnih igara, tako i zbog poena za osvajanje titule prvaka Srbije 2019. godine koje je postigao na neregularan način, posle trokoraka. 

- Imamo mnogo utakmica, mnogo putovanja, igrači se bore sa teškim rasporedom. Bili smo spremni za utakmicu juče, ali je bolje imati trening i spremiti se. Protiv Zvezde je uvek teško. Znamo da će odigrati najbolje što mogu. Svaka utakmica u EL je teška, teško je izboriti pobedu - rekao je Beron.

Zenit je u seriji od tri uzastopna poraza u EL.

- Važno je da svi imamo isti mentalitet, kao što smo do sad. Da, izgubili smo neke tesne utakmice, ali nikad nismo igrali loše. Igrali smo dobro i u porazima od, na primer, Milana i Fenera. Mnogo smo naučili u tim utakmicama i nadam se da će nam pomoći. Momci žele da pobede, imamo prave igrače za to u timu.

U prvom susretu ove sezone Zenit je bio ubedljiv protiv Zvezde sa 98:69.

- Biće ovo potpuno drugačija utakmica. Promenili su trenera, situacija je drugačija. Imaju problema sa kovid-19, pa ne znamo koliko će imati igrača na meču. Mi moramo biti spremni za svaki scenario - rekao je trener Zenita Ćavi Paskval.

Zenit je trenutno osmi na tabeli sa skorom 13-9, ima pobedu manje od Efesa i Fenerbahčea i grčevito se bori za plasman u Top 8.

- grali smo protiv najboljih timova Evrope – Barselone, Milana, Fenerbahčea, koji su na višem nivou od nas, pa moramo to da prihvatimo. Trudimo se da budemo konkurentni protiv svakoga, ali realnost je realnost. Moramo iskoristiti svaku šansu za pobedu - dodao je trener Zenita.

PROČITAJTE JOŠ: