Vasilije Micić
EPA-EFE/JOHN ANDREOU
Vasilije Micić

EPA Sedat Suna

Vasilije Micić, Foto: EPA Sedat Suna

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić je otkrio kako su on i njegovi saigrači iz EFES-a reagovali na epidemiju koronavirusa: 

"Svi smo dobili slobodno do nedelje, a posle ćemo videti šta i kako dalje. Dobili smo poruku da ne izlazimo i to ću poštovati. Neće mi to biti problem. Odmoriću, treniraću kod kuće, a za dalje ćemo videti" – rekao je Micić za "Žurnal".

"Rizik jeste postojao, ali nije bio preterano veliki. Pogotovo što se u tom trenutku virus nije toliko proširio. Da smo nastavili dalje, sigurno da bi i opasnost rasla. Najveći strah koji su do sada sejali, bili su Amerikanci. Oni generalno dosta dižu paniku. Bili su baš dosta uplašeni. Ali generalno, ja sam sve vreme bio OK!" – objašnjava Micić.

"Trudim se da budem smiren i uopšte ovo ne doživljavam kao neku stresnu priču. Već kao vid globalnog čišćenja svih naših verovanja da je sreća u novcu, moći ili nečemu materijalnom. Svi sada vide da smo svi isti, što sam uvek i govorio. Nadam se da će ljudi posle ovoga biti svesni šta je suštinski najvažnije. A da mi je krivo, sigurno da mi je krivo. Kao i svima. Mnogo stvari je tu u igri" – zaključio je

 

.