Košarkaška reprezentacija Srbije
Marko Metlaš
Košarkaška reprezentacija Srbije

Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Marko Metlaš

Težak udarac za košarkašku reprezentaciju Srbije! Komesar NBA lige, Adam Silver, izjavio da se NBA liga neće zaustavljati u toku trajanja Olimpijskih igara, što znači NBA zvezde neće biti prisutne ni na kvalifikacionim turnirima ni na samim Igrama. Olimpijske igre će se održati od 23. jula do 8. avgusta sledeće godine, a nova sezona NBA lige neće početi pre januara. Ukoliko raspored bude standardan, to znači da će se ligaški deo završiti u najboljem slučaju u junu, možda i julu.

Ko će osvojiti zlato u Tokiju?

 

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre treba da krenu 29. juna. To bi značilo da Srbija, Kanada, Grčka, Italija ili Slovenija ne mogu da računaju na najbolje igrače koji igraju u NBA ligi. Srbija će biti domaćin jednog od kvalifikacionih turnira, a u naš glavni grad trebalo bi da dođu Senegal, Portoriko, Dominikanska Republika, Novi Zeland i Italija.

Konkretno, ako NBA sezona potraje do jula, za Srbiju to znači da na kvalifikacionom turniru sigurno ne bi imala Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i Bobana Marjanovića i Marka Gudurića, a pitanje je, ako se overi viza za Tokio, da li bi svi oni mogli da budu deo tima Igora Kokoškova. To se posebno odnosi na Jokića, jer se očekuje da Denver dogura daleko u plej-ofu i sledeće sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Sam

13.10.2020 09:40

Pa i nece vise nikad ni uzeti.Sta se bez veze uzdizete