Nikola Jokić i Luka Dončić
AP Photo/Tony Gutierrez
Nikola Jokić i Luka Dončić

AP Photo/Tony Gutierrez

Nikola Jokić i Luka Dončić, Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Dalas Maveriksi su sinoć impresionarali košarkašku javnost trijumfom nad mladim i talentovanim Nju Orleans Pelikansima 127:123 posle produžetka. Luka Dončić i Kristaps Porzingis su bili fenomenalni i timovi na boljim pozicijama gledaju na Maverikse kao na veliku pretnju.

U popularnoj emsiji "First take" na američkom kanalu ESPN su čuveni Stiven A. Smit i Maks Kelerman ukrstili koplja na temu ko treba da se najviše plaši Dalasa.

Dok je Kelerman branio svoj stav da prvoplasirani Lejkersi treba ozbiljno da pripraze, Smit je naveo Denver Nagetse Nikole Jokića.

"Ako se dobro sećam, u dva duela su obe ekipe dobile po jednu utakmicu. Još na početku sezone ih je Dalas pobedio dok sa Lukom Dončićem koji je tada dao 14 i rovitim Kristapsom Porzingisom koji je ubacio 12 poena. Drugi put ih je Denver jedva savladao sa tek jednim poenom prednosti, "Džoker" je imao 33, Dončić 27, Porzingis nije igrao. Jokić je vrlo vešt, ali nema atleticizam. Njima (Denveru) atletske sposobnosti su pre svega na bekovskim pozicijama, a tu Luka svojim velikim telom može da igra leđima protiv Harisa, Marija, Bartona... Porzingis može da igra spolja kao i Jokić, s tim što je bolji atleta i viši", rekao je Smit, istakašvi da i Nagetsi imaju šta da brane iz prošle sezone:

"Setite se, oni su igrali prošle godine majstoricu polufinala Zapada, tako da postoje određena očekivanja od njih. Denver može da ide protiv Hjustona ili nekog od timova iz Los Anđelesa, tada je pritisak na njihovim rivalima. Protiv Dalasa je pritisak na Nagetsima", navodi Smit.