RIZIKUJE DA IZGUBI AUTORITET I SIMPATIJE Iz Turske ekspresno odgovorili Alimpijeviću
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski strateg je tokom razgovora sa "Eurohoopsom" upitan u vezi sa brojem stranih igrača u Turskoj. On smatra da je neophodno da se ta cifra redukuje, odnosno poveća kako bi kvalitet lige, ali i samih domaćih igrača postao bolji.

"Da svaki tim ima šest stranih igrača, domaći igrači bi se borili više i jače za njihove ugovore i sezone. Radna etika podbacuje. Ne govorim konkretno o igračima u mom timu, zadovoljan sam njihvim zalaganjem, radnom etikom i ponašanjem. Da znam da svaki klub u Turskoj ima takve igrače, imati petoricu stranaca ne bi bio problem. Ali, radim ovde četiri godine i pričao sam sa drugim kolegama koji se žale na istu stvar", bile su reči Dušana Alimpijevića.

POSLE PORAZA U POSLEDNJOJ SEKUNDI Alimpijević u klinču sa trenerom Darušafake (VIDEO)

Sve to podiglo je buru u Turskoj čiji su treneri i košarkaši vrlo lično shvatili njegov stav, pa otuda i saopštenje Asocijacije profesionalnih igrača:

-Razočaravajuće je i neprihvatljivo za nas. Košarka je timska igra gde se lokalni i strani igrači takmiče zajedno. Svaki učesnik u sportu zna dobre ili loše primere koji se mogu navesti. Sportista koji je ostvario zavidan uspeh kao lokalac tokom njegovog rada u našoj zemlji u poslednjih nekoliko godina dobio je poštovanje koje zaslužuje na i van terena. Bez obzira na to da li je lokalac ili stranac, to se reflektuje pozitivno na parketu. Čak i lokalni sportista kojeg je trenirao prošle godine dobio je poziv iz NBA lige ovog leta. Ne možemo da razumemo kako trener koji se lično uverio u sve to ignoriše, optužuje i targetira sve lokalne sportiste, posebno one koje je on trenirao prethodnih godina. Pitamo se zašto trener koji je osvojio toliko poštovanja od publike i sportskih radnika rizikuje da izgubi svu tu simpatiju, posebno sa strane sportista generalizujući radnu etiku na osnovu prve nedelje u sezoni- navedeno je u saopštenju.

Oni takođe traže da svi igrači budu tretirani jednako, pozivajući na to da se svi gledaju kao jedna velika porodica, te da se odrđene stvari koje se dešavaju unutar klubova ne trebaju iznositi.

Alimpijević je dobio i mnoge reči podrške od strane medija koji su isticali da nijedan turski trener u skorije vreme nije poslao lokalnog igrača u NBA ligu, što je Dušanu uspelo sa Onuralpom Bitimom koji je potpisao sa Čikago Bulsima. 

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading