Aleksandar Sekulić
Foto: Printscreen/Printscreen

Košarkaši Slovenije izgubili su utakmicu četvrtfinala protiv reprezentacije Kaade rezultatom 100:89.

Trener Slovenaca, Aleksandar Sekulić dao je mišljenje o utakmici.

- Svaka čast timu Kanade, kao što je Luka rekao imaju sjajne igrače, trenera. Mislim da smo odigrali dobro ili odlično u prvom poluvremenu, ali onda nam je koncentracija popustila. Nismo dali neke lake poene koje smo mogli. Na kraju, njihov atleticizam je prevagnuo. Ponosan sam na svoje momke, imali smo mnoge probleme, jedan i tokom turnira. Ono što smo uradili do sada je neverovatno. Momci, ne samo Luka, nego svi, dali su sve od sebe i igrali su mnogo bolje nego što sam očekivao. Imali smo sjajnu atmosferu i podršku danas. Osetio sam da je "MoA" navijala za nas. Par momaka (sudija, prim. aut) nas nije volelo, ali dobro - istakao je Sekulić i dodao - Pre svega, mislim da onako kako smo kontolisali utakmicu, šutirali smo dobro. U trećoj četvrtini smo im dali mnogo šansi da daju koš iz kontre. To je bilo loše, tu su napravili tu prednost, koja je bila krucijalna na kraju.

DONČIĆ OVIM POTEZOM OSTAVIO SAIGRAČE NA CEDILU Pogledajte kako je sudija poslao Slovence kući

Prokomentarisao je i tim Kanade kao i njihovu igru.

- Kanada ima neverovatan tim. Mogu da igraju drugačije, smol-bol, imaju visoke čuvare, imaju sve što je potrebno da odu do kraja. Mislim da mogu da pariraju SAD. Ali hajde da vidimo. Oni su tim. Rekao sam od početka turnira da je Kanada jedan od favorita da uzme medalju. I dalje stojim pri tome. Sada su u polufinalu - dodao je selektor Slovenije.

Trener Slovenije nije bio zadovoljan suđenjem, pa je prokomentarisao situaciju sa Lukom Dončićem.

- Teško je igrati utakmicu kada vas udaraju ceo meč. Teško je kontrolisati emocije. On ima sve u svojim rukama. To je stvarno frustrirajuće. Umorite se od toga. Veoma je teško. Ne znam da li možete uopšte da budete u situaciji to da razumete. Zato emocije izlaze. Ne izgleda to dobro. Zato je Luka poseban. On je sjajan igrač i teško ga je braniti na kakav god način - zaključio je Sekulić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.    

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading