OLIMPIJAKOS IDE NA FAJNAL-FOR Grci u majstorici otpisali Fener, Gudurić ubacio 8 trojki, ali uzalud
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ekipa Jorgosa Barcokasa u utorak je u svojoj “Dvorani mira i prijateljstva” u petom meču četvrtfinalne serije savladala Fenerbahče rezultatom 84:72.  

Fantastično je u poraženom sastavu igrao srpski reprezentativac Marko Gudurić, ali nije imao podršku saigrača. Ubacio je čak osam trojki, a ukupno 26 poena.

U domaćem timu Slukas je postigao 22 poena, Vezenkov 17, a Papanikolau 14.

Sa 3-2 atinski crveno-beli idu na završni turnir takmičenja, gde će im rival biti pobednik pete utakmice serije Monako – Makabi Tel Aviv. Olimpijakos je opravdao ulogu favorita u ovoj seriji, budući da je posle 34 kola Evrolige imao najbolji skor, dok je tim sa Bosfora bio osmi. 

SJAJNA EVROLIGINA PRIČA Veliki prijatelji i kumovi, a na terenu ljuti rivali

Ključnu prednost grčki tim je stekao u drugoj četvrtini, kada je serijom 15:0 došao do dvocifrenog vođstva. Vodili su Turci sa 31:29, ali su u toj furioznoj seriji Olimpijakosa blistali Kosas Slukas, Tarik Blek i Šakil Mekisik i doneli domaćinu vođstvo 44:31.

U nekoliko navrata je Fenerbahče preko Gurudrića uspevao da pripreti, ali utisak je da je u svakom od tih trenutaka sjajno reagovao Kostas Slukas, bek koji je svojevremeno bio miljenik navijača upravo Fenera. 

U drugom polufinalu fajnal fora sastaju se Barselona i pobednik pete utakmice serije koju igraju Real Madrid i Partizan. Peti mečevei u Monaku i Madridu igraju se u sredu uveče.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading