REAL SE UZDA U JEDNOG ČOVEKA Španski mediji optimistično najavljuju novi meč Partizana i Madriđana
Foto: Alo/Alo, Marko Metlaš

Nakon dve pobede crno-belih u Madridu, Real je u utorak uzvratio pobedom u Beogradu smanjivši na 2-1 u seriji.

Četvrti meč na programu je u četvrtak od 20.30 – pobeda vodi Partizan na Fajnal-for, a pobeda donosi Realu "majstoricu" u Madridu (9. maj). 

Nakon što je Partizan rasturio Madriđane u drugom meču, Španci su u trećoj utakmici dočekali povratak Valtera Tavaresa što se ispostavilo ključnim faktorom.

-Poarije se povredio i znao sam da ću morati da igram mnogo minuta. Ali zato smo ovde - rekao je Tavares nakon što je ostvario indeks korisnosti karijere od 41.

STANJE KOŠARKAŠA I DALJE KRITIČNO Supruga Alekseja Šveda otkrila u kakvom je stanju, oglasio se i CSKA

Centar sa Zelenortskih ostrva je sa 26 poena i 11 skokova "nosio" Real do preokreta sa -15 do pobede 82:80 pred rekordnih 20.091 gledalaca u Areni.

-Tavares je nosio Real na svojim leđima. Gigant u reketu je dobijao lopte iznova i iznova pa je prvo izjednačio, a onda i rešio meč. Totalna i apsolutna dominacija. Željko Obradović nije imao rešenja. Alen Smailagić je dobar unutrašnji igrač, ima meku ruku i njegov napredak će da se nastavi, ali to nije dovoljno za Tavaresa - piše "Marka".

Tavares je nezaustavljiv u reketu. U mečevima sa Partizanom ove sezone promašio je samo šest šuteva – 24/30. A tu brutalnu produkciju prati sa sedam skokova, dve asistencije i 1,7 blokada za 24 minuta po meču.

Nada Partizana je povratak Francuza Matijasa Lesora u četvrtom meču.


-Sve se menja, drugačije je. Iako naš plan igre nije kako ćemo igrati protiv Tavaresa već protiv Reala - prokomentarisao je Obradović povratak svog centra.

Realov centar se, ipak, ne plaši Francuza.

-Lesor je sjajan igrač, među najboljima u Evropi. Ali znamo šta treba da radimo - rekao je Tavares.

Videćemo kako će Tavares da reaguje dva dana nakon ogromnog psiho-fizičkog trošenja, u situaciji kada će opet morati da igra oko 30 minuta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading