SLEDEĆI PUT ĆU UDARATI LJUDE Vlasnik Panatinaikosa brutalno isprozivao Evroligu
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Evroliga je izrekla kazne, te se sada najviše priča o tome da li su prestroge ili pak blage za ono što se desilo. Oglasio se i vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos i po njemu je evropski šampionat morao da bude stroži. 

Janakopulos je putem svog zvaničnog profila na Instagramu uputio oštre reči Evroligi zbog, kako je on rekao, blagih kazni stavljajući akcenat na sopstvene "mnogo manje prekršaje" za koje je više puta tokom karijere žestoko kažnjen.


-Želim da im odgovorim kao osoba koja je platila 300.000 evra zbog jednog posta na instagramu kada su mi turski navijači vređali porodicu. Kao osoba koja je platila 120.000 evra jer nisam bio poslušan prema Evroligi, kojem je zabranjeno da ide na utakmice zbog kazni Disciplinske komisije - poručio je Janakopulos i dodao da ne zna kako da se oseća sada kada se svi "smeju" evropskoj košarci.

-Kao osoba koja je platila 1.700.000 evra ličnih, a ne klupskih kazni, zbog mog instagram naloga i navodnih uvreda na račun Evrolige. Kako da se osećam danas kada svi na svetu smeju evropskoj košarci zbog onog što se desilo na utakmici Real – Partizan? - rekao je vlasnik grčkog kluba.

SLEDEĆI PUT ĆU UDARATI LJUDE Vlasnik Panatinaikosa brutalno isprozivao Evroligu

EPA

 

OVO ĆE PARTIZANOVCE NAJVIŠE ZANIMATI Evo kakva je situacija sa kartama za Fajnal-for, "grobari" žele da okupiraju Kaunas

A za kraj je poslao veoma oštru poruku.

-Šta sada da radim? Kako da se osećam? Da li iko u Evroligi ili Disciplinskoj komisiji razmišlja o tome? Koju mi poruku šaljete? Sledeći put neću psovati, neću ismevati, nego ću početi da udaram ljude. Da li je to poruka koju mi nudite ovim kaznama za jučerašnje događaje? U ono doba 250.000 ljudi je pratilo moj instagram nalog. Ono što znam, Evroligu gledaju milioni ljudi, 20-50-100 miliona širom sveta. Mislim da nešto ovde nije u redu.

Podsetimo, Evroliga nije imala milosti prema akterima tuče u finišu meča Real Madrid - Partizan. 

Suspenziju od dve utakmice dobio je Partizanov kapiten Kevin Panter, jednu Matijas Lesor, a najteže je prošao Geršon Jabusele sa pet. Takođe, Gabrijel Dek će propustiti naredni meč u Štark areni. 

Isto tako, oba kluba će morati da plate po 50.000 evra kazne zbog, kako se navodi, nesportskog ponašanja i sprečavanje normalnog završetka utakmice.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading