DEBAKL PRVAKA EVROPE Ne pomaže ni Micić, Makabi "zgazio" Efes, Fener slavio u derbiju, odličan Gudurić, Monaku pripao spektakl protiv Baskonije
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Tim iz Tel Aviva posao u Istanbulu praktično je završio već posle prvog poluvremena, kada je otišao na velikih 25 poena viška, koje aktuelni i dvostruki uzastopni šampion Evrope nije mogao da nadoknadi.

"Ponos Izraela" zabeležio je i drugi trijumf protiv turskih predstavnika u duplom kolu elitnog takmičenja i sa skorom 15-13 izjednačio se sa beogradskim Partizanom i litvanskim Žalgirisom. Sa druge strane, ekipa Ergina Atamana posle poraza od Crvene zvezde nije uspela da reaguje i sada je učinku od 13 pobeda i 14 poraza.

 

 

Efesu nije pomogao ni povratak Vasilija Micića i Šejna Larkina. Srpski plejmejker je za deset minuta koliko je proveo na parketu ubacio pet poena. Najefikasniji igrač meča bio je Vejd Boldvin sa 23 poena.

U derbiju kola Fenerbahče je bio bolji Barselone - 81:73.

Barselona je odlično otvorila meč i prvu četvrtinu dobila 30:18. Ipak, u nastavku je viđena dominacija turske ekipe. Već do poluvremena su uhvatili priključak, pa se na odmor otišlo sa tek tri poena prednosti u korist gostiju.

 

 

Uspeo je tim Dimitrisa Itudisa da napravi potpuni preokret i dođe do novog trijumfa.

Najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 19 poena, ali ni to nije pomoglo Barseloni. Fener su do pobede predvodili Džonatan Motli sa 16 i Marko Gudurić sa 15 poena. Drugi srpski košarkaš u redovima Fenera Nemanja Bjelica je postigao tri poena, dok je Nikola Kalinić za Barsu ubacio osam.

Monako je kao gost u sjajnoj utakmici pobedio Baskoniju 102:93.

Saša Obradović nije mogao da računa na Majka Džejmsa u ovom meču, ali uprkos tome uspeli su da savladaju špansku ekipu.

Najefikasniji u redovima Monaka bio je Lojd sa 19 poena, dok su se na drugoj strani istakli Hauard i Tompson sa po 20 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading