LUDILO U EVROLIGI Makabi dobio triler u Španiji, Barsa se mučila protiv Bajerna
Foto: EPA/EPA-EFE/Alejandro Garcia

U ovom meču je ekipu iz Nemačke vodio asistent Adriano Vertemati zbog toga što Andrea Trinkijeri nije ni doputovao u Španiju zbog smrtnog slučaja u porodici. 

Ipak i bez svog trenera igrači Bajerna odigrali su odlično. Do samog kraja su ostali u utakmici, a imali su 22 sekunde da naprave adekvatan napad i da nađu šut za pobedu. Trener Vertemati je tražio i tajm aut, lopta je u napadu bila kod Ognjena Jaramaza kojeg je odlično zatvorio Nikola Kalinić. Zapravo je njegova odbrana bila ključna da Bajern ništa ne organizuje u poslednjem posedu i da Ognjen promaši šut za tri poena.

ZVEZDA NASTAVILA CRNU SERIJU Crveno-beli izgubili od Olimpije u Milanu i upisali četvrti uzastopni poraz u Evroligi

Inače pre toga u egal meču Jaramaz je imao bitne poene sa linije za slobodna bacanja čime je izjednačio na 70:70, a Kori Higins je iza toga postigao dvojku koja je ispostavilo se bila poslednji koš na meču. 

Bavarci su kroz čitav meč inače jurili zaostatak, nisu dozvolili Barseloni ni jednom da se rezultatski odlepi, ali je u toj neizvesnoj završnici katalonska ekipa odigrala bolje.

Nikola Mirotić je imao 12 poena kod Barse, Veseli i Šanli su imali po deset dok je Nikola Kalinić ubacio četiri. Kod Bajerna je Nik Vajler Beb imao 14 poena, Ognjen Jaramaz 12, a Ogastin Rubit 10.

Ko je pravio raspored Evrolige za ovaj četvrtak sigurno nije razmišljao o televiziji. Sve tri utakmice su počinjale u 20 i 30, a baš kao meč u Barseloni i u Valensiji je bilo gusto, a slavio je Makabi 94:93.

Vejd Boldvin je u poslednjem minutu dao koš za 94:92 što je činilo se trebalo da bude dovoljno za Makabi. Džered Harper je kasnije bio na penalima za Valensiju, pogodio je samo jedno slobodno bacanje, a na deset sekundi do kraja Makabi nije sačuvao loptu. Bežali su gosti od faula i izbacili su loptu u toj brzopletosti u aut. Španskom timu je ostalo tri sekunde, ali je Kris Džons promašio za pobedu.

Valensija je inače bila mnogo bolja u prvom poluvremenu u kom je izgradila 12 poena prednosti, da bi Makabi zaigrao znatno bolje u trećoj deonici. Dobio je taj deo igre 34:23 i ušlo se u neizvesnu poslednju četvrtinu. U njoj je Makabi pobegao za trenutak na dva poseda prednosti ali je ipak ispustio taj trenutak i ušlo se u neizvesnu završnicu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading